onsdag den 30. november 2011

Minder har man da lov og have.

Når man lige nu går i haven og ser hvordan den ganske stille lukker ned.......så kan jeg i hvert fald ikke lade være med at tænke tilbage på, da hele haven stod i fuld flor. Så her kommer lidt efter billeder og lidt billeder fra i sommers.................:)
Hjortetrøst CHOCOLATE. Får de smukkeste hvide blomster her i sensommeren.
Men nu er den meget meget trist og se på.
Campanulla Puncta. Her kommer billedet lige på "tværs". Teknikken driller, 
men det bliver planten jo ikke mindre smuk af
Montebretia. Og nu er hende "fætter" Lucifer også flyttet ind i haven.
Han er til gengæld smuk mørkerød, men lidt lille endnu.
Hortensia. Stod i haven, da vi flyttede ind.
Jeg har stiklingeformeret den, da jeg er meget glad for Hortensia og gerne ville have de var ens.

Min yndlingsrose Lady Emma Hamilton. Ikke så meget tilbage og se nu, men i sommers var den utrolig smuk

Etage Primula- Bullesiana. Lidt mere varmorange end billedet viser. Smuk og utrolig nem og frøformere.

Hosta White Feather. Den har fået sit navn, fordi den næsten er hvid, lige når den dukker op.
Troede faktisk jeg havde fået en forkert hosta, indtil jeg fik læst mig til at den skiftede farve til lysegrøn.




fredag den 25. november 2011

Nøkketunge

Haven er snart lukket ned, men jeg holder stadig meget af at tage en lille tur rundt og se hvordan det står til. I dag opdagede jeg, at min nøkketunge havde sat en masse frø.

Nøkketunge



Skulle der være nogen derude der er interesseret i lidt frø, så sig til. Der er ikke voldsomt mange, men deler gerne ud af dem der er. Det er en stor og flot plante......hvis man kan lide gule planter. :)

torsdag den 24. november 2011

Hjælp-BLOGGEN driller

Nu må jeg høre om der imellem alle de søde og klogge bloggere er en, der kan hjælpe mig. Min blog driller. Altså den blinker i et væk, når man går på....dvs blinker i sort. Kan jeg få den til at holde op med det eller er det kun mig, der får det frem, når jeg går på min blog. Kønt er det ikke :):) Jeg er ikke så stærk i det her endnu, så jeg må lige høre, om I kan hjælpe. Det ville være rigtig dejligt. Og nu vi er ved det med ikke at kunne finde ud af det. Hvordan pokker får I jeres flotte billeder til at stå side om side i jeres indlæg. Det er jeg godt nok ikke i stand til :) I kan nok høre jeg har nogle udfordringer. Og jeg har endda købt en fin bog, der skulle hjælpe, men det virker så heller ikke :) Jeg har nok fået drillenisser..... Ha´ en god dag derude:)

torsdag den 17. november 2011

Hvidt nattøj......

Som jeg nok har nævnt er jeg tosset med roser.........og gode køb. Så da jeg havde mulighed for at købe 5 roser til en roses pris, ja så slog jeg til :) Kom til at kigge i Bilka´s online butik. 5 barrodsroser for 169,- kr. Det er da et kup............så må jeg jo se, om det så også er gode roser. Jeg læste i Ernst Jensen´s rosenbog, at han hellere ville købe for 80 kr. glæde end for 40 kr. ærgelse. Og det kan han jo have ret i, det håber jeg så ikke, han får lige i dette tilfælde  :):)




Ja det ser jo ikke ud af meget....... men til sommer er jeg sikker på de bliver flotte. Det skulle gerne gå hen og blive til Rose de Recht.






Mine roser fryser......... og det er jo synd. Så gode råd er dyre. Og da vi ikke har gran nok til alle roser, ja så er hvidt nattøj altså heller ikke så tosset. Kønt er det måske ikke, men om vinteren ses det jo ikke :) Ja ikke fordi jeg ønsker mig en hvid vinter. Det var slemt her hos os sidste vinter. Så den fornøjelse har vi fraskrevet os i år............



Rose De Recht


Og til sommer skulle de så gerne se sådan her ud. Og så dufter de helt fantastisk. Den er da smuk..ik´

mandag den 14. november 2011

Så skete det igen.............

På et eller andet tidpunkt må det læres.........Begrænsningens kunst. :) Fik læst, at hvis man besøger plantecentrene på dette tidspunkt har de tit gode tilbud.............Og ja det har de. Jeg må altså lære og holde mig væk................Men gjorde nogle gode køb med 60 - 70% rabat.

En læsset bil med planter af alle slags for næsten ingen penge, som denne skønhed:

Silkepæon White Wings

eller disse.......... ja der røg et par stykker med :)


Anemone Rubra

tør jeg bliver ved.............. måske jeg bare skal stoppe med denne


Vårfladbælg (lille ærteblomst)
 
 
Derudover røg der også følgende i kurven.............
  • 1 Rosenkrave
  • 2 bundækkeroser Sedana
  • 4 græsser

Ja for ikke at snakke om, at jeg blev lokket af Evigglade til at køre i Bilka og købe tulipaner.

Så I kan nok se, at jeg skal have det lært.........der er jo ikke mere plads i haven og græsplænen er snart gravet op :)


fredag den 11. november 2011

Dukkehus og børnehave

Dukkehus og mange frøplanter. Hvordan løses det? Ja ham min kreative mand følte måske nok det var lidt besværligt og kæmpe sig gennem junglen af nye små planter............ indendørs. Så han gik i gang med at lave mig en børnehave.




og sådan blev resultatet. Det meget fine låg er en terassedør. Og da jeg ikke har superkræfter til at åbne den........ ja så laver han da bare et hejsværk, der går i gang, når jeg løfter på låget. Det er også dejligt højt, så jeg nemmere kan komme til planterne. Så her skal gøres klar til alle de små planter, jeg skal have lavet af alle de mange frø, jeg har fået af jer :) Og mellem os siger jeg bare: "hold op hvor kan der være mange planter".




Og hvor laver jeg så dem. I mit lille "plantetarie", som min kære mand så også lige lavede til fruen. Ja altså ikke på samme tid....... jeg er flink og giver ham en sommer at lave det i. Mit største "problem" er at stoppe ham igen. Eller måske det kaldes luksus. Tak kære mand, jeg elsker mit planteområde, som vi har døbt "børnehaven".





onsdag den 9. november 2011

Velkommen til min blog

Ja så går jeg i luften. Ja altså ikke mig... min BLOG. Jeg er med årene gået hen og blevet en "havetosse" og det har jeg det rigtig godt med. Men jeg må jo sige, at det tager om sig. Fra de første små forkølede planter til en have med rigtig mange almindelige, spændende og særprægede stauder og over til roser. Ja og nu også en haveblog. Jeg starter lidt forsigtigt ud og vil så henad vejen udbygge min blog. Det vil glæde mig, hvis I har lyst til at følge det videre forløb.

Et udsnit af vores lille have.
En have der er under stadig forandring

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...