tirsdag den 10. januar 2012

Forelsket i Louise

Louise Bugnet


I disse mørke dage, hvor der ikke er så mange muligheder for at komme i haven, så er det dejligt med lidt havebøger. Jeg skal helst have en portion have sådan regelmæssigt. Enten udendørs eller indendørs.

En af de mange bøger jeg bestemte mig for at låne var: Ghitas Roser. Jeg ville ikke ønske mig den til jul, troede ikke den var helt så god, så jeg lånte den på biblioteket. Undskyld Ghita.

Jeg skal indrømme med det samme, at der tog jeg fejl. Nu kommer den på ønskelisten. Det er en bog med blanding af personen Ghita og af hendes roser. Skrevet af Ghita Nørby og Torben Thim. Sådan en blanding af snakken over bordet om liv, teater og roser. Ghita Nørby´s spændende personlighed skinner også igennem i bogen.

Der er en masse skønne roser med i bogen, selvfølgelig en del af dem, hun har i sin have.

Og ja så forelskede jeg mig fuldstændigt i denne smukke rose - Louise Bugnet. Åhh den må jeg bare eje. Og så kan den stå i skygge, ikke dårligt når det nu lige er der, hvor jeg har plads :) Og så skulle den være fuldstændig ligeglad med alt, hvad der hedder rosensygdomme. Se det er jo et PLUS mere.

Så Louise er også kommet på ønskelisten.

16 kommentarer:

 1. Jeg deler din forelskelse i Louise, men er ikke lige nonrewetså glad for bogen. For min smag er der for meget Ghita og for lidt rose. Hilsen Marie

  SvarSlet
 2. Se det er jo interessant... Jeg blev også begavet med bogen, og læser stadig med lidt blandede følelser. For mig er der vist for meget Torben-snak. Samtidig er der nogle gevaldige billedtekster, men da de omhandler roserne så kaster jeg mig over dem så snart jeg vender et blad og så bliver den "snak" jeg egentlig var midt i revet lidt i stykker. Men roserne er fantastiske og spændende at følge med når snakken går om dem. Jeg er også blevet inspireret til flere klatreroser, nu skal jeg bare finde pladsen.
  Næste ønske på boglisten er Ernst Jensen: Et liv med roser (skulle nok ha' ønsket den først ;o)

  SvarSlet
 3. Kære Marie og Fru Friis. Jeg er ikke helt uening med jer. Jeg har vendt bogen om til, at det er mere et portræt af Ghita og så er den faktisk ikke så ringe endda. Roserne tager jeg som en ekstra gevinst :):) Så lidt snydt er jeg også.

  Bogen fra Ernst Jensen er simpelthen min bibel om roser. Den er ikke mindre end fantastisk. Så den kan du glæde dig til. Jeg bruger min rigtig meget.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig smuk rose og at den tåler skygge og ikke er så modtagelig for sydom er helt sikkert også et plus i min have.
  Bogen kender jeg ikke andet end det jeg har læst om det. Umiddelbart tror jeg du har den rigtige tilgang til den Lise Lotte. Jeg er sikker på at Ghita er en spændende person at læse om.

  Ha en god dag.

  Anne-Mette

  SvarSlet
 5. Kære Anne-Mette

  Tak for din kommentar. Ja vi har en ualmindelig grim forhave, det er altid den der lider her på matriklen. Så jeg tænkte, at måske denne lille skønhed ville pynte derude (i skyggen).

  Også en god dag til dig

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 6. Så er vi to Lise Lotte - for det er da en dårende dejlig rose - som jeg google og fandt ud af »at den har næsten ingen torne« - wauw så er jeg solgt til stanglakrids! Hader torne elsker roser.

  SvarSlet
 7. Hej Lise Lotte
  Jeg kan godt forstå, du blev forelsket i den, den er godt nok smuk. Jeg ønsker mig Ernst Jensens bog til min fødselsdag. Jeg kan godt lide Ghita, men har også hørt at bogen mere handler om hende og Torben Thim.

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt forstå, at du er forelsket i Louise. Jeg læste også lige, at den var næsten uden torne og skyggetolerant, så blev rosen meget interessant :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er den smuk.
  Jeg kan godt forstå, at du må eje den.
  Tak for kiggget.

  SvarSlet
 10. Kære Lise Lotte,

  jeg er også forelsket i Louise OG Ghita Nørby. Jeg fik bogen i julegave, men har endnu ikke haft tid til at læse den. Men nu SKAL det være. Tak for appetitvækkeren.

  De kærligste rosenhilsner

  SvarSlet
 11. Det må du da nok sige! Og den er bare døvende dejlig!

  SvarSlet
 12. Kære Lisbeth. Du kan også roligt ønske dig Ernst Jensen (eller retter hans rosenbog), den er fantastisk.

  Kære Bente. Ja se det med tornene var forbigået mig, endnu en god grund til at jeg må eje den rose :)

  Kære Susanne. Netop at den kan stå i skygge er et stort plus lige nu, har nemlig et stort skyggeområde, hvor jeg så gerne ville have roser stående, så det passer mig fint.

  Kære Landbohave. Jeps den skal hjem hos mig og bo. Tror jeg skal lokke manden med på en købe ind rosentur :) De skal jo sættes nu - ik!

  Kære Tante GRØN. Ja der er både for og imod den bog. Det er rigtig det handler meget om Ghita mere end roser, men syntes nu hun er et pragtfuldt fruetimmer, så det gør ikke så meget for mig.

  Kære Marianne. Som du dog kan sige det. Døvende dejlig - det vil jeg tænke på hver gang jeg ser den rose :)

  Tusinde tak for alle jeres søde kommentarer. Kan I alle have en rigtig god dag.

  Kærlig hilsen
  Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Hun lyder da som en rigtigt lille uimodståelig dejlighed :-) Skygge, sund og ingen torne, det er jo tæt på perfektion.
  Hun er røget på min inspirationsliste, for jeg har meget skygge og hader torne :-)
  Tak for inspirationen.

  SvarSlet
 14. Hej Lise Lotte.
  Ja hun er da smuk hende Louise, jeg kunne osse blive fristet... Jeg har endnu tilgode at læse bogen, tror jeg låner den på biblioteket.
  Nyd din dag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 15. Kære Hanne. Ja hun er smuk - ikke. Jeg tror, jeg kommer til at købe hende, hvis jeg kan finde hende :)

  Kære Lone. Jeg ville også låne bogen først. Den er lidt speciel, men man kan næsten komme til at holde af den :)

  Ha´ en rigtig god dag derude

  Hilsen
  Lise Lotte

  SvarSlet
 16. Jeg har også lige lånt Ghitas roser (mest for portrættets skyld), men har endnu ikke læst så meget i den endnu.
  Louise er da helt vidunderlig:O)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...