lørdag den 11. februar 2012

Lilla - X Faktor

KAN DU LIDE TIDSLER?

Eller er TIDSLER bare ukrudt. Jeg syntes det ikke, og denne smukke tidsel er jeg helt forelsket i.

Cirsium rivulare atropurpureum

Blomsten er steril og breder sig ikke og blomstrer fra juni til september. Så det er jo også en god grund til at anskaffe sig den. Jeg syntes også den gør sig godt i buketter og så stikker den IKKE.

Jeg stiftede bekendtskab med den i en af de haver, som jeg besøgte i sommers.

Vi nyder og køre på havebesøg hos de skønne havemennesker, der er så søde og åbne deres haver for os andre. Og hvor er der mange flotte haver derude og skønt og møde ligesindede. Der finder mange gode snakke sted og man får rigtige mange gode ideér med hjem.

Her er vi endnu ikke blevet så "modige", at vi har åbnet for besøg. Eller hvis sandhenden skal frem så skyldes det altså mest fruen i huset, som ikke lige syntes, at der er så meget at vise frem - endnu :) men måske det kommer en dag.


10 kommentarer:

 1. Din tidsel er smuk, synes jeg. Er der mindre at vise frem i din end der er i de haver, du selv tager ud og ser?
  Hvis du har lige så meget og din mand gerne vil vise haven frem, så kom i gang. Ikke al det beskedenhed :o) Det er hyggeligt at vise andre havenørder sin have. Og der er garanteret lige så meget i jeres have, som i de andre I ser.
  Det var bare et bette puf Lise Lotte :o) håber det var ok.

  SvarSlet
 2. Har ingen problemer med å skjønne at du er forelsket i denne. Veldig dekorativ og flott!

  Tidsler er veldig fine og jeg skulle ønske at jeg hadde mange flere!

  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlet
 3. Jeg synes den er rigtig smuk... på billeder :-) Ej måske er det fordi, vi bor i et nybyggerområde med tomme byggegrunde, ikke anlagte fællesarealer m.m. Og der er bare enormt mange høje tidsler, så mange at jeg sidste år opgav kampen med at nedlægge dem som var udenfor vores skel i bunden af haven. De stak som ind i hel**** og så går det smukke lissom af.

  Det lyder ellers hyggeligt med åben have, du skal da bare springe ud i det :-)

  SvarSlet
 4. Da jeg var barn, pleide vi å plukke tistler i veikanten, og vi kalte dem barberkoster!
  Jeg liker dem veldig godt, så denne skal med på ønskelisten!
  Lykke til!

  SvarSlet
 5. Smuk tidsel. Spring ud i det, hvis du har lyst!

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt lige tidsler. Sidste år prøvede jeg at dyrke artiskok, for blomsternes skyld.

  Ud fra det jeg har set her på bloggen, har du da masser at vide frem :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 7. Et aldeles nydelig bilde...jeg hadde en gang en venninne som elsket tistler. Hun plantet dem i bedet sitt, da naboen hennes en dag skulle rydde i bedet, og tok vekk tistlene. Min venninne ble så lei seg.

  SvarSlet
 8. Hvis en tidsel kan være som denne, så kan jeg godt li tidsler :o)
  Jeg er også en flittig gæst i de åbne haver, men som dig så er jeg heller ikke helt klar til at åbne min egen have endnu... :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 9. Jeg skal på åbenhave besøg for første gang i mit liv - i år. Jeg har altid været lidt genert for traske ind i folks haver..... måske bliver man ligefrem nødt til at snakke med dem...uhhhhhhh! :) :)

  SvarSlet
 10. Kære Lisbeth. Du må meget gerne puffe til mig. Jeg er bare ikke blevet så modig endnu, at jeg kan vise den frem. Syntes der mangler så meget. Min mand derimod er helt med på den. Han er nu heller ikke så nem og kyse:):)

  Kære Vivi. Så er der da andre end mig der kan lide tidsler. Syntes den her er flot. Mandstro er også en af dem jeg er helt vild med.

  Kære Anne-Mette. Hi hi altså kan godt forstå, hvis du måske ikke lige så vild med tidsler, når du har haft fingre i dem på den måde:)
  Så ville jeg nu også få et anstrengt forhold til dem.

  Kære Krepsemor. Altså "barberkost" det har jo dog aldrig hørt de blev kaldt, men et sjovt og meget beskrivende navn.

  Kære Skipper. Altså hvis jeg får mod til det kan det også være, at jeg åbner min have. Syntes bare lige der mangler lidt endnu.

  Kære Gitte. Altså hvis jeg tænker over det har vi nok meget og så alligevel syntes jeg, at der mangler lidt endnu. Artiskok kunne jeg faktisk også godt tænke mig og prøve. Er de nemme?

  Kære Unn. Nej altså hvor ærgerligt. Kan da godt forstå hun blev ked af det. Man for mange er tidsler nok ukrudt. Denne her syntes jeg nu er skøn.

  Kære Betina. Ja jeg syntes den er så smuk og så stikker den ikke. Det kan være vi skal lokke hinanden til at prøve og åbne vores haver. Lige pludselig får jeg nok mod på det.

  Kære Sussi. Altså sådan har jeg også haft det, men nu holder jeg rigtig meget af at besøge haver. Der er så mange skønne haver, skønne mennesker og rigtig gode ideer. Så tag du bare afsted og nyd det.

  Kan I have en rigtig god uge.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...