torsdag den 19. april 2012

Kender I navnet på denne rose

Da vi købte huset boede denne smukke rose her allerede.


Den bliver ret høj - er remonterende og dufter vildt godt. Jeg har selv ingen anelse om, hvad det er for en rose, men da jeg nu er blevet rosentosset, ville jeg gerne kende navnet på denne også.

Rigtig god dag til jer alle - det ser ud som om solen allerede nu er begyndt at titte frem her, det vil jeg glæde mig til.

Jeg har nemlig lige en aneeeeeeelse frølinger, der skal prikles :)

26 kommentarer:

 1. hej Lise Lotte

  Umiddelbart vil jeg gætte på at rosen er en Gertrud Jekyll. Den blomstrer rimeligt tidligt, remonterer og kan nemt blive 150-180 cm høj og dufter fantastisk. Jeg synes dit billede ligner billederne jeg har af min.

  Ha' god arbejdslyst med prikleriet.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender den ikke. Jeg har igen lige besøgt din rosenside, og hvor er de bare skønne alle sammen! Jeg har villet undgå roser tidligere pga. Sygdommene meeen nu er jeg alligevel begyndt at købe nogle. Flere af dine, har jeg kig på som emner.
   I forgårs kom 3 stk New Dawn - nu har jeg set den så mange gange på I andres blog, så ku ikke stå for den.
   En Coral Dawn - farven så så skøn ud, mørk pink.
   Og så Sympathie, en rød rose. Alle er slyngroser, da jeg har hundehegn, jeg gerne vil dække.

   Rigtig god dag :-)
   Haverose

   Slet
  2. Hej Ulla. Tror du har ret. Den dufter simpelthen så skønt og ville gerne have flere af den, men vidste ikke hvad den hed. Måske jeg skulle prøve og stiklingeformere den selv.

   Hej Haverose. Jeg har en enkelt New Dawn, det er første år den skal blomstre, så det bliver spændende. Der findes mange smukke roser så hold dig ikke tilbage. Jeg har Ernst Jensens bog: Et liv med roser. I den kan du læse næsten alt om roser og hvordan de skal behandles for at få mest muligt ud af dem.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
  3. Hej Lise Lotte, godt at flere har samme mening om rosens navn, selvom du nu har besluttet dig for at navngive den. Jeg er helt sikker, men vi kan sammenligne billeder når din og min kommer i blomst, det skulle jo være nogenlunde samtidigt.

   Ulla

   Slet
  4. Hej Ulla. Det er bare en aftale. Spændende og se. Hun bliver jo passet godt på den gamle dame :)hun hører ligesom lidt mere til.

   God weekend.
   Lise Lotte

   Slet
 2. Hej Lise Lotte
  Kender ikke din rose, men smuk er den ihvertfald. Nyd solen og prikle arbejdet ;)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne. Jeg tror Ulle har ret i at det er en Gertrud Jekyll. Den er utrolig smuk og har en skøn duft. Har priklet hele dagen - hyggeligt men nu er det rart med en pause.

   Mange hilsner Lise Lotte

   Slet
 3. Den er da gude smuk og budet lyder da meget fint, har lidt svært ved at se forskellen på de lyserøde Austin roser har også lidt bøvl med mine hvem de er, fordi da jeg købt dem fik jeg ikke lige navn ved det er først senere jeg er begyndt på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan heller ikke kender forskel, efterhånden har jeg lært og gemme etiketten, men den her er "født" i haven.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 4. smuk er den og jeg mener at have set den et sted før ?? men lige hvor kan jeg pt. ikke lige huske hvor ;)
  men den er sku' da pæn....
  fortsat go' dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim. Tror Ulla har ret i at det er en Gertrud Jekyll. Det døber jeg den til nu. Holder meget af den, måske fordi den stod i haven, så den er efterhånden lidt gammel. Den dufter himmelsk.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 5. Det er tusindvis roser i verden så det er rigtig svært at dige hvad hedder din. Og det er ikke nok en billed - mange roser skifte blomst farver fra start til slut. Også blomst størrelse, duft, bladene og busk form er vigtig at kende. Men held og lykke - håber du vil finde rigtig navn på din rose.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har fået at vide, at det er en Gertrud Jekyll og når jeg googler den ser det også helt rigtigt ud, så det har jeg bestemt mig for nu, at det er :)

   Den er rigtig smuk og står så længe.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 6. Hej Lise Lotte
  Det er en smuk rose du har fået med. Og at den så også dufter så dejligt gør, at man glæder sig endnu mere over den. Jeg har bladet mine to rosenbøger igennem, men den du har ser ikke lige ud til at være med, så det er godt, at du har fået navngivet den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May. Tak skal du have. Tror det er den der kommer nærmest. Der er flere der har sagt at roser også forandrer sig over årene, så måske det er en helt anden :)

   God weekend og hilsen
   Lise Lotte

   Slet
 7. Ja men så siger vi, at det er Gertrud Jekyll, den er i hvert fald smuk, så pyt med navnet. Duften er det vigtigste.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Du har helt ret. Duften er så skøn, så pyt med resten. Er lidt næn over den fordi den fulgte med huset, så bliver jeg lidt næn. Der var nemlig ikke så mange blomster her dengang.

   Rigtig god weekend
   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Svar
  1. Hej Vivi. Ja smuk og blomstervillig hele sommeren.

   God weekend.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 9. Meget smuk rose, og jeg tror også på gertrude Jekyll

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina. Tror det er det bud der er flest om, så det har jeg let og elegant døbt den :)

   Rigtig god weekend.
   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 10. Jeg aner det ikke L-L og kender godt til trangen til at holde Mandtal. Godt du er med på rosentossevognen, selv om den byder på ture, der både giver glæde og sorger. (Jeg er fx på stængelsygeholdet).men så kan bi dele dem, og det hjælper jo.

  Dejlig fredag til dig og din skønne rose. Hunner da værd at kredse om!

  Knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære søde Marianne. Ja altså det er ikke sådan med de roser, de står mit hjerte nær. Og især denne gamle dame med det tynde lange ben og en duft så skøn, så man er helt beruset. Hun bliver kræset om hvert år, så egentlig er det jo lidt ligegyldigt hvad hun hedder, men bare sådan du ved - for ordens skyld :) Og jeg hører til de heldige - "kun" 2 roser døde pga den hårde frost ingen sygdomme.

   Kan du have en rigtig skøn weekend - vi håber på det gode vejr.

   Knus L-L

   Slet
 11. Rosennavne har jeg ikke styr på. Men hvor er hun en smuk gammel dame. Og at hun så hører til og har duft, gør hende da ekstra speciel :-)

  SvarSlet
 12. Kæer Hanne. Jeg troede heller ikke jeg skulle få interesse for roser, de første år var det bare tynde ben med enkelte roser i toppen, men efterhånden er jeg ved at lære det og elsker og gå en runde og bare dufte og nyde. Og netop "hende" den gamle dame her holder jeg rigtig meget af. Ih tænk sig hvis hun blev syg :)

  Rigtig god weekend til dig.
  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Jeg håber, at du har fået priklet det hele, det har da været godt vejr i dag.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...