tirsdag den 19. juni 2012

Rosentid og Stjerneskærm en mas...:)

Så er der så småt gang i mine roser. De er lidt længe om det i år. Måske de har manglet vand. Jeg har ellers gjort det til en vane og give dem vand hver søndag. Masser af vand, hvis der ikke kommer fra oven. Og det gør der så ikke ret meget her :)

Jeg er vild med roser og har noget svært ved ikke at anskaffe flere. Efterhånden har jeg så heller ikke mere plads i haven, så det løser vel sig selv.

Har du lyst til at se billederne større - så er de klikbare.
Clair Renaissance

Gertrude Jekyll

Louise Bugnet

Odyssey

Rhapsody in Blue

RosaMundi

Rose De Rescht

Schnewalzer
Og jeg har stadig mange som kun står med knopper. Det er da en skøn tid, hvor blomsterne springer ud ........også roserne. De fleste af mine dufter. Jeg syntes, at jeg har så "meget arbejde" med dem, at de skal være både smukke og dufte.

Og hold op hvor har jeg mange Stjerneskærm i år. Jeg kan ikke finde ud af at så dem i potter og passe dem, men til gengæld er de helt vilde med at så sig alle mulige steder i haven. Og de skal endelig ikke holde sig tilbage.

Her kommer lidt af de almindelige - tror jeg - og så en der er frøformeret og ser helt anderledes ud:)
Ham her er et af mine frøbørn.
Han er godt nok speciel, men meget velkommen

Og så lige et lille mysterium. Jeg syntes altså pludselig, at skriften på min BLOG har ændret sig og jeg har ikke gjort noget. Andre der har oplevet det. Eller er det varmen, der spiller mig et puds :)


27 kommentarer:

 1. Hold da fast der er gang i dine roser, jeg købte Louise bugnet i søndags oppe ved Keld slot.ellers har jeg de fleste af dem du viser bare ikke så langt fremme.jeg har et bed med forærings roser i tror måske jeg i år skulle prøve og finde navne på dem, det kunne jo være man kunne få hjælp her i blogland, skønne stjerneskærme, dem har jeg nu 3 forskellige af . Endnu ikke så mange børn fra dem, slog dem jeg havde pottet op i efteråret ihjel i vinteres. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Louise Bugnet er også skøn. Det er første år jeg har den. Et bed med foræringsroser hvor er det smukt. Ja det kunne da være sjovt og vide hvad det er for nogle. Du må lade os se dem.

   Ha´ en skøn dag.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 2. Hej Lise Lotte. Skønne roser du har.Har selv Gertrude Jeykell.og den dufter helt eventyrligt.Har ellers ikke så meget held med roser.Har også 2 forskellige stjerneskærm.Den lyse og den rosa.Men er blevet lidt varm på den mørkerøde du har.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja Gertrude Jekyll er en pragtfuld rose. Jeg kan dufte den på lang afstand. Det er en figther i hvert fald her i haven. Den kommer bare troligt hvert år.

   Den røde Stjerneskærm er altså også smuk. Den er jeg også glad for.

   Ha´ en dejlig dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Sikke en masse smukke blomstrende roser - de er helt vidunderlige.
  Og Stjerneskærmene.....uuh, dem kiggede jeg længe på - de er SÅ fine også det lille "gadekryds" :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Ja jeg er jo altså lidt tosset med roser, ville gerne have mange flere, hvis pladsen var til det.

   Stjerneskærm er jeg vild med fordi de ikke kræver så meget......andet end vand, hvis ikke der kommer vand i lang tid. Og så er den tillige også en skøn bunddække, der kan virkelig ikke komme noget op der. Ja det gadekryds blev jeg også meget overrasket over, havde slet ikke lagt mærke til den. Den må jeg passe på.

   Ha´ en dejlig dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. Sikke en masse smukke roser og stjerneskærme. Den røde kendte jeg ikke i forvejen. Sådan en må jeg da vist se at få skrevet på min ønskeseddel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May. Den er rigtig flot den røde Stjerneskærm og flottere i virkeligheden. Det er lidt svært og gengive den flotte røde farve.

   Ha´ en god dag.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 5. Suk.. Nogle skønne roser, når nu mine egne ikke rigtig vil i år, så er det da godt at jeg kan beundre roserne her i blog-land.

  Jeg ved ikke lige med skriften om den er ændres. Det er en meget svungen skråskrift, som jeg har lidt svært ved at læse.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette. Det er da mærkeligt, at dine rose ikke vil i år. Øv...der er ikke noget skønnere end når roserne blomstrer. Vi håber, at du rigtig rigtig mange næste år.

   Nu har jeg så prøvet selv og ændre skriften og håber, den bliver lidt lettere og læse. Ellers må jeg på den igen.

   Kan du have en god dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Dejlige roser du har. Stjerneskærm blev jeg meget forelsket i sidste år, så nu har jeg selv 3-4 forskellige. De må også meget gerne så sig selv i min have. De er også flotte i år hos mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte. Jeg har hørt fra flere der siger, at det er svært og få Stjerneskærm til at frøså sig. Jeg har så ikke problemet, næsten tværtimod. Jeg kommer til at tynde mine ud, så de ikke kvæler de andre planter jeg har.

   Ha´ en dejlig dag med masse af sol.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. Kære Lise Lotte
  Først vil jeg lige sige, at det ikke er sikkert, det er vand de mangler, derimod tror jeg, det er sol og varme. Roserne er generelt senere på det i år.
  Bortset fra det, så er dine længere fremme end mine :o) Min Rhapsody in Blue står kun med knopper overhovedet ikke tegn til, at den vil blomstre sådan lige. Ej heller Clair Renæssance og Rosa Mundi. Men med Gertrud og Rose de Resht kan jeg være med. Den der Louise Bougnet er jeg vild med, den er skøn, men jeg har den ikke.
  Stjerneskærme er skønne, jeg har også en del og de frøsår sig villigt. Jeg viser også en i dag, vist den samme som din mørke.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja det kan godt være det er varmen, der mangler udover vandet. Men bare de så kommer, så nyder jeg dem bare det senere. Jeg må hellere starte dagen med at vande dem, vi er jo bagud med vand her på disse kanter.

   Jeg må lige ind og kigge din Stjerneskærm. Det er en smuk og taknemmelig plante.

   Ha´ en rigtig dejlig dag. Vi er jo lovet masser af sol og dermed havevejr.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Kjempe nydelig roseblomstring!

  Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi. Ja jeg er også glad for mine roser. Det er ikke noget skønnere og få en tur og dufte til alle de skønne blomster.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 9. Hej Lise Lotte, jeg sendte ellers en spand vand i din retning i går, har du slet ikke fået den?

  Dine roser er godt nok flotte, du har mange, som jeg også ønsker mig, men hvor pokker skal jeg gøre af dem... Rhapsody in Blue og Odyssey viser så mange af jer - de er skønne og mangler i min have. Helt bestemt!

  Skønne stjerneskærme, det bliver vist snart den nye dille rundt omkring. Mon Claus Dalby har en finger med i spillet?

  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Nej hvor sendt du dog den spand hen. Må have fat i PostDanmark, den er ikke kommet :):) Ej hvor vi mangler vand. Nu må jeg selv ud og vande, men det er ikke helt så godt.

   Jeg kan godt se, at du også har rigtig mange skønne roser. Vi er vist nok lidt ros-o-maner. Men de er så smukke de roser.

   Ja det kan da godt være CD har en finger med i spillet. Der er i hvert fald mange, der blevet opmærksomme på Stjernskærmen. Den er nu også en dejlig nem plante og smuk.

   Ha´ en dejlig dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. Vi har fået solskin, jubii - kom det nede fra dig?

   Ja, Rosomaner - det er da bare en dejlig ting. Jeg skal ud og tage billeder af nogle flere roser, det går rigtigt stærkt nu, og kommer der varme, ja så endnu mere.

   Slet
 10. Hold op hvor har du mange skønne roser Lise Lotte! Nøj den der helt specielle Rosa Mundi MEGET speciel. Flot flot.
  Stjerneskærm vil er ikke glad for min have - hvilken en type jord har du - er det leret - eller måske sandet. Jeg synes de er så flotte, så jeg må prøve igen. Tænker når Lise Lotte kan, så kan jeg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja den er meget speciel - men jeg er vild med den.

   Vi har meget leret jord og jeg gør absolut ingenting for stjernene. Så ja - når jeg kan kan du i hvert fald også. Jeg donorer gerne lidt småplanter til dig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 11. Sikken vidunderlig samling roser du har og så flotte billeder af dem! Rosa mundi kom jeg til at tænke på i dag, da min ene frøsåede rosa multiflora har fået rosa blomster med en hvid strib i. Jeg håber de blir ved med det når de er vokset sig til store slyngroser.
  Og så viser du en af mine absolutte favoritter; stjerneskærm. Blomsterne er som små smykker med perler og fjer der glitrer i solen.
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op - frøsår du ligefrem roser. Det har godt nok aldrig prøvet, men det er måske meget nemt. RosaMundi er også flot, men syntes hun er lidt klein i det. Lige nu ligger den faktisk hen af jorden, fordi det har regnet.

   Ha´ en rigtig god weekend

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Kære Lise Lotte.
  Igen og igen sker der det, at jeg ikke får dine indlæg på min "reader" - og sådan en serie billeder du laver her, er for vidunderlig til at misse!
  Hvor er det stor skønhed du deler med os her!
  Hvor er det dejligt at du har fået have, når du elsker det så meget! Nydelse at have besøgt dig!
  Ønsker dig en dejlig fredag i regnen;D
  KH & :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Hmmm mærkeligt, men min blog opfører sig altså lidt mærkeligt i øjeblikket. Sidste nye er, at den syntes jeg trængte til en anden skrifttype:):)

   Ja jeg elsker min have, den betyder rigtig meget for mig.

   Også en god weekend og Sankt Hans til dig. Lige nu regner det ikke, men vi trængte, så det gør ikke så meget.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 13. Hej ... Ved du hvad man kalder den mørke røde stjerneskærm du har ?
  Flotte billeder hvilken by bor du i ? Er nysgerrig efter at bytte stauder ..måske .. Jeg bor i Næstved ..

  SvarSlet
 14. Hej Vicki. Jeg bor lidt langt væk - på Falster. Jeg kan ikke lige huske hvad min Stjerneskærm hedder, men hvis du sender mig din adresse på min mail (se kontakt) så kan jeg sende dig nogle frø af den. Måske er der held med det.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...