torsdag den 28. juni 2012

Tænk sig den hoppede bagefter mig hele vejen hjem

Kender I også det, at man går forbi en eller anden vild plante .....nej nej ikke ukrudt....vild plante og syntes, at den ser helt fantastisk ud.

Jeg har det med at falde for de vilde, og her er en af dem. Jeg kan ikke engang huske, hvor jeg fandt den og jeg ved slet ikke, hvad den hedder. GØR I, så vil jeg da gerne høre lidt om den. Håber så bare ikke det er en af dem, der breder sig helt vildt, lidt må den godt, men ikke vildt. Den kunne godt minde lidt om en Katost :)
Den er da smuk, især i buketter. Måske jeg skulle lave en buket med den sammen med disse:

Stjerneskærm og rose Barkarole
Barkarole er utrolig smuk og helt fløjsagtig og se på. Den står i mit bed med roserne Burgundi Ice og Munstead Wood i samme farve, Stjerneskærm og Bispehue. Bispehue er en fantastisk bunddække, som i virkelig bunddække. Så mangler man en god bunddække kan den varmt anbefales.


Røllike - Walter Funke
Og så er min røllike Walter Funke sprunget ud. Den er lidt lille endnu, men som regel plejer røllike jo at brede sig. Den står i mit lille flammebed - som ikke er så meget i flammer endda - også der har der sneget sig farver ind, der ikke burde, som f.eks. lyserød. Hvordan pokker går det til.24 kommentarer:

 1. Hej Lise Lotte,

  Sådan en stjal jeg også frø af sidste år. Der var en masse planter, både de hvide og de rosa et sted hvor jeg går tur med hunden. Det er en art katost. Den er skøn i buketter, og jeg tror ikke den breder sig helt vildt.

  Din røllike er virkelig smuk, og stjernskærm og Barkarole passer da bare så godt sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Gitte jeg stjal ikke, den fulgte bare med hjem, tror jeg, for jeg aner virkelig ikke hvor jeg har den fra. Men eftersom jeg er glad for vilde blomster har den nok forvildet sig med hjem:):)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Ja det er en moskus katost tror jeg .. Smuk er den og det bliver en uberschøn buket.. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Ja det tror jeg også det er. Jeg blev helt glad, da jeg så den var sprunget ud, den må jeg passe godt på, den er utrolig smuk.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Hvor er den smuk, kan godt forstå den måtte med hjem. Hvor er stjerneskærm og Barkarole smukke sammen,
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Barkarole er en utrolig smuk rose og passer fantastisk i bedet med Stjerneskærm - en plante jeg også er rigtig glad for. Den breder sig så det er en lyst.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. Det er da helt forståeligt, at den bare ville med dig hjem - den er skøn. Jeg tror også, at det er en moskuskatost, prøv at se dette link; http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/stauder/554.html

  Hvor ser det godt ud med Barkarole og stjerneskærmen sammen - det er et perfekt match :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne. Tak for linket. Ja det er den jeg har. Hold da op, gad vide hvor jeg har fået den fra. Hmm den må altså være hoppet efter mig hjem. Den må jeg passe på, den er jo ligefrem en skat.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Kære Lise Lotte
  Fine billeder du viser de er så smukke sammen Barkarolen og stjerneskærmen.
  Andre har sagt hvad det er for en, så jeg siger ingenting, men den er meget yndig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja de er smukke sammen ikke. Jeg har ellers haft lidt svært ved at få Barkarole igang, men i år er den bare så smuk.

   Så i morgen skal jeg lave en flot buket med den i og så skal jeg en tur på kirkegården. Jeg holder meget af at sætte havebukketter hos min far, som var ligeså havetosset som mig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Jeg forelsker mig også i vilde planter - men nu har jeg lært lige at tage et billed af den og spørge her i blogland om det er en god idé at invitere dem ind i haven.
  På det grudlag droppede jeg Svaleurt som jeg ellers havde set mig glad på :o)
  Jeg har også moskus-katost i hvid og pink i skærehaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berrit. Det var da en god idé det med at tage billeder, og høre her i blogland først, det vil jeg tage til mig. Har det altså med at få noget mærkeligt med mig hjem. Har lige tjekket Svaleurt den er flot, men kan høre på dig, at den skal jeg holde mig fra :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. Den er skøn og jeg vil helt sikkert også have den med hjem, faktisk overvejer jeg nogle gange at stoppe bilen og "stjæle" fra et sted jeg ofte kommer forbi - der står de i massevis foran et plankeværk, men heldigvis besinder jeg mig det vil dog være FOR meget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Hihi jeg kan se for mig at du stoppe bilen flyver ud og graver planter op. Ja det er måske for meget, men måske min sætter frø, så skal jeg da tænke på dig eller måske tage en stikling til dig fra min.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Ja smuk er den altså og fantastisk at den sådan kan hoppe... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis. Ja er det ikke praktisk, at de selv kan hoppe bagefter :) så kan jeg jo ikke gøre noget ved det - vel.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 9. Den lyserøde katost har jeg også haft - den er meget yndig, men har et underligt navn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene. Nu er jeg altså blevet nysgerrig efter at se den lyserøde også. Den her har lige en lille stribe lyserødt i og det er nok også det, jeg er faldet for.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 10. Du er en modig quinde, jeg er lidt bange for de vilde, jeg synes jeg har ting nok der skal "luges", men jeg kan se på kommentarerne at Katost ikke er så farlig, og sød er den jo - så tillykke med den ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Ja jeg har nu altså også rigeligt der skal luges, men åbenbart er jeg faldet for denne et eller andet sted. Den får lov og blive og gerne brede sig.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 11. God aften Lise Lotte! Yndig blomst den katost.Men din stjerneskærm og rosen er da ikke til at stå for.Har været i haven hele dagen i det skønne vejr,og fået nippet alle mine rhodoer.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Er også vild med Stjerneskærmen, den må rigtig gerne så sig, jeg kan nemlig ikke lykkes med at så den selv, men åbenbart klarer den det også fint selv:) Ja det med rhodoer klarer jeg nemt, tror der har været ialt 4-5 blomster på vores rhodoer af en eller anden grund. Så det var hurtigt overstået.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 12. Hej Lise Lotte. Jeg er helt vild med din stjerneskærm og den har et godt selskab. Jeg har også en stjerneskærm, men den er slet ikke lige så langt fremme som din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte. Det er altså lidt sjovt så forskelligt der er på, hvornår det forskellige blomstrer. Jeg syntes ellers vi er bagud hernede, men åbenbart ikke sidst:)

   Kh Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...