tirsdag den 24. juli 2012

Hvad er nu det her for en

På min tur rundt i haven for at samle frø, klippe stauder, klippe lidt ærteblomster til stuen og bare nyde haven, nu solen varmer så dejligt. Eller det vil sige, jeg må altså også ind i skyggen ind imellem for nu er det da godt nok blevet varmt :)

Er det en helt vidunderlig plante eller en skøn vild blomst. Mener ikke og have plantet den eller set den før.

Kan I hjælpe :)
16 kommentarer:

 1. Hej Lotte.
  Det er en have Merian. Jeg har den flere steder i haven: Den er rigtig god i buketter. Man skal dog holde den lidt nede, da den frøsår sig som ukrudt :O)Du kan læse mere på dette link.
  http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/krydderurter/to_og_fleraarige/984.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne. Tusinde tak ...hihi så ved jeg hvor den kommer fra. Har en kær mand, der, når han hiver ting og sager op i drivhuset, vender sig en omgang og smider resterne ud imellem stauderne. Jeg har også tomater stående rundt omkring i bedene :):)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Hej Lise Lotte.Ja!det er da dejligt med al den sol.Det er jo det vi har sukket efter.Vi tog fri i går og kørte en tur til Helsingør.(se mit indlæg)Dejligt at men bare kan tage af sted
  når man får lyst.Godt at der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe en.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Ja vi må nyde mens vi kan. Jeg må ind og læse dit indlæg. Længe siden jeg har været i Helsingør.

   Det er skønt med al den viden der er herinde. Der er mget og blive klog af.

   Ha´ en rigtig dejlig uge.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Ja det er en helt vidunderlig og uundværlig krydderurt;o) Den sår sig flittigt og dukker op allevegne, lige nu har jeg den som fin selvsået partner til min Rose William Shakespeare 2000.
  Er det ikke bare dejligt med sommervejr, jeg nyder dey:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja jeg kendte den så ikke - altså som plante. Men den er yderst velkommen. Min har sået sig mellem røllike, asters og liljer. Tror jeg flytter den forsigtigt op i en krukke, så jeg har lidt styr på den.

   Jo hvor er det skønt med sommer. Det skal nydes. Ha´ en dejlig sommerdag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. hej Lise Lotte
  Alt for lang tid siden jeg har været på besøg her, så jeg tog lige 10 min.´s update herinde.
  Du har jo også mange skønne dagliljer ser jeg. Kender du en der er rigtig bordeaux/blodrød uden farve i svælget - dem jeg selv har synes jeg er for rødbrune i tonen. Farverne på billederne hos netshops snyder ofte lidt, synes jeg.
  Nu får jeg dig ind på min blogroll, så jeg hurtigt finder tilbage :o)
  Fortsat god sommer
  Hilsen Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit. Jeg har vist også kun dagliljer der er rød/brune med farve i svælget. Har lige været en runde. Jeg køber min dagliljer hos www.dagliljebakken.dk hun er ikke så dyr. Måske hun kender nogen.

   Også en rigtig dejlig sommer til dig. Det er bare med at nyde mens vi kan.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Ja inden jeg havde læst de andres kommentarer, ville jeg også have sagt merian, og det mener andre også. Varmt har det været, det kan vi bestemt ikke være bekendt at klage over, men man må godt krybe i skyggen en gang i mellem.
  Til Berit: Hvad med Summerwine, har den ikke den rigtige farve? Jeg synes den er så smuk.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja jeg må jo indrømme, at jeg ikke kendte planten, men vil passe på den. Den kommer nu op i en krukke, så jeg har styr på den.

   Ja jeg har også været en runde i haven for at kigge på mine dagliljer, men syntes ikke rigtig jeg har en der matcher Berit´s ønsker.

   Ha´ en dejlig solskinsdag. Jeg kommer nok til at skulle rundt med vandkande. Syntes allerede det hænger derude. Men vi har også flyttet på noget pga udgravning til drivhuset.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Er enig i merian - så fin partner til mange roser, men hold da fast, hvor den breder sig, så du skal være skrap! ;-) Jeg er hoppet på som fast læser - igen- og får dig selvfølgelig lagt på min nye blog-roll.
  God sommer til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ikke set en krydderurt som følgeskab til roser, men der er flere der har sagt det. Hi hi jeg har en mynte i haven af en art og den BREDER sig vildt, så jeg må heller holde øje med denne her også. Tænker at flytte den i krukke, måske det ville hjælpe.

   Har også meldt mig på din nye flotte blog.

   Også en rigtig god sommer til dig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. Ja ja jeg har den selv i hobetal på bagsiden af hestenskoen. Der er oregano!! Elsker dem for de tiltrækker bier, så det er en fryd! Er supernem at hive op, hvis der kommer for mange af dem...
  Så vil du tiltrække bier og svirefluer skal du have oregano. Bruger dem iøvrigt også til mit kryddersalt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Hihi tænk sig at man ikke kender en krydderurt, men det gjorde jeg ikke. Jeg så bare at den fine blomst pludselig dukkede op imellem stauderne. Hmmm hvordan laver du kryddersalt, det lyder spændende.

   Ha´ en rigtig dejlig dag med masser af sol.

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. Meget nemt Lise Lotte. Jeg samler en masse dejlige krydderurer som: timian, oregano, dild, purløg, hvidløgstoppe, citronmelisse og løvstikke. Så renser jeg dem for stilke skyller dem godt og op i en blender eller en løghakker og finmaler krydderurterne. Derefter tilsætter jeg dem til en pose groft salt imens de er fugtige, ryster posten godt og ..1 - 2 - 3 du har det lækreste kryddersalt helt lysegrønt og smagfuldt.
   Det sidste nye jeg er begyndt på, er at tilsætte fintrevet skal af citron (øko) fordi, jeg elsker citronskal smagen sammen med krydderurterne Sådan!

   Slet
  3. Kære Bente. Ih tusinde tak....det skal jeg helt sikkert prøve. Det lyder rigtig lækkert.

   Kh Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...