onsdag den 25. juli 2012

Mormorblomst

Den skønne Dahlia har jeg flere af i haven. Det startede med et kursus i beskæring, hvor vi besøgte forskellige af de deltagendes haver. Den ene deltager vi besøgte, spurgte om jeg dog ikke vil have lidt Dahlia knolde med hjem, hun havde så mange. Så JO TAK gerne og jeg var spændt på og se, hvad det var, jeg havde fået. Og siden er det så blevet til lidt flere. Fandt hurtigt ud af, at de er gode og lave bukketter af, og man har glæde af dem lige til frosten kommer.


Den her er næsten brun, ses ikke så tydeligt på billedet.Den her bliver jeg i helt godt humør af, når jeg kommer forbi den i haven. Ved godt mange ikke kan lide gul og orange, men det her er da solskin :)


Denne er en af dem, jeg fik.
Blomsten bliver vildt stor og skal have støtte.


Jeg forsøger så vidt muligt, at sætte dem ud i mine bede. I år har det knebet lidt, så de fleste er kommet i krukker. Lærte et fif af en lokal gartner. Jeg ligger engangsklude i bunden af krukkerne, så får jeg ikke myrer i krukken. Og det virker. Vi har ellers døjet meget med myrerne.

Har flere end disse, men de er endnu ikke sprunget ud.


Ha´ en rigtig dejlig dag derude ..........vi skal jo have masser af sol idag


24 kommentarer:

 1. Jeg elsker også Dahliaer. Det er kun nogle få, som er kommet i blomst endnu, men det skyldes nok, at jeg kom lidt sent i gang i år ;-)

  Godt tip med engangsvaskekludene. Det vil jeg huske til næste år på de sædvanlidt udsatte krukkesteder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina. Ja mine har altså også været langsomme. Måske også kulden har gjort sit til det.

   Ja det med engangskludene er effektivt. Vi prøve både med og uden. Og dem uden fik ikke myrer og andet godt. Så det er værd og prøve.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Kære Lise Lotte! Hvor er det en dejlig historie og sikke skønheder du nu har.
  Atter engang NØD jeg turen rundt i din have. Det er da mageløst så dejligt det er at dele og nyde hos hinanden. Jeg har ikke ret mange blomster og så er det nydelse at kigge ind til dig!

  Håber du kan nyde dagen i din have med masser sol og sommer.
  KH & :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Tusinde tak. Ja det er fantastisk så berigende det er og have en blog og også kunne besøge alle jer andres smukke og kloge bidrag.

   Nyder haven, men hold op hvor er der varmt hos os. Vi har meterhøje hække hele vejen rundt og ikke en vind, der rører sig. Ikke at jeg skal klage :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Godmorgen Lise Lotte.Ja! dahlia er ikke til at undvære i haven.
  Det var da dejligt at sådan få foræret nogle
  knolde.Mange dejlige farver.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Ja er der noget jeg bl.a. har lært i det seneste år, så er det og værdsætte de gaver man får fra andre havevenner. Det bliver passet på.

   Knus Lise lotte

   Slet
 4. Smart tip, tak for det - det kan også holde sneglene fra at kravle op i bunden, hvilket generer mig en del.
  Det lyder herligt med dit kursus og efterfølgende besøg i hinandens haver og det er slet ikke dårligt at få nogle skønne georginer med hjem:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja jeg troede ikke helt på det før jeg selv prøvede, men det virker. Ingen dyr i krukken kravler op nedefra :) og vi var virkelig plaget.

   Vi har en del frugttræer og vil gerne have rigtig meget ud af det, så vi tog sådan 4 weekend kurser i beskæring. Det bliver klog af.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Flotte blomster og nydelige farger.
  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Marit. Også en rigtig dejlig dag til dig. Her hos os er det SOMMER. Vi nyder, så længe det varer.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Skønne dahlia du viser og en dejlig historie om, hvordan man tilfældigt bliver 'hooked' på en blomst. Jeg holder også meget af dahlia og ønsker mig flere, men jeg har desværre problemer med overvintringen (har ingen frostfrie steder), så må købe lidt nye knolde hver år istedet.

  Tak for tippet med engangsvaskeklude - det vil jeg helt sikkert prøve til næste år, for jeg har døjet så meget med myrer i mine krukker. Jeg bruger i forvejen en bunke til at sætte under potter med forsåede planter, så ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne. Vi havde heller ikke rigtig nogen steder, men manden gravede en "kælder" under vores lille drivhus og det er gået fint.

   Vi døjer så meget med myrer i haven og da jeg hørte det i vores lokale haveprogram, så skulle det naturligvis prøves. Og sørme om ikke det virker. Så det gør jeg nu med alle vores krukker.

   Ha´ en dejlig dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. Hvor er de dog smukke, og så mange skønne farver.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Ja så kan man få nogle skønne buketter.

   Også en dejlig dag til dig.

   kh Lise Lotte

   Slet
 8. Ja masser af sol er hvad vi får. Mine få georginer er også tæt på blomstring nu. De er ikke meget for at overvintre hos mig, derfor har jeg ikke så mange. Jeg synes, de er blevet dyre, så når de ikke vil overvintre, må jeg nøjes med dem fra Netto :o)
  Det er fine eksemplarer, du viser. Den brune har jeg haft en gang.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja de er godt nok blevet dyre. Halvdelen er mine er som sagt en foræring og jeg gør det hvert år jeg graver op, at jeg deler ud at de knolde der ligesom "falder fra". De skal nok blive til noget henad vejen.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 9. Dejligt og se dahlia ved dig mine er meget langsomme i år , nok fordi jeg forsøgt og plante dem jeg havde fra sidste år men de var næsten alle døde og så skulle jeg først skaffe nye , skal siges at jeg har sået en del men de er hellere ikke særlig hurtige. Så venter spændt på dem.. Sidste år var det dem alle syntes var så flotte så lidt øv Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Ja det er ærgerligt, at knoldene er så sarte som de er. Jeg har efterhånden så mange, at selvom nogle går til i løbet af vinteren har jeg stadig nok. Hos mig er det de ældste "arter" der klarer sig bedst. De nyere der er kommet frem er ikke nær så stærke, syntes jeg.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 10. Hej. Det var smukke dahliaer, jegkan godt forstå at du takkede ja til sådan en gave. Tak for tippet med engangskludene, det vil jeg forsøge næste gang, jeg skal plante, jeg har også døjet noget med myrer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte. Ja jeg blev simpelthen så glad over, at en fremmede sådan helt uden videre bare tilbød mig poser fyldt med knolde. Det var første gang jeg oplevede at havefolket glædeligt deler ud.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 11. Hvor er de fine, er det virkelig allerede Georgine-tid igen, uha sommeren går altså alt for hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi. Ja det går altså hurtigt. Jeg tænkte på det i går, at der allerede er mange blomster på retur. Der må nydes nu :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Der fine dine Dahliaer.
  Egentlig gider jeg ikke Dahlia, for de skal graves op og gemmes, og ved den tid er jeg ved at være 'have-træt' og får det bare ikke gjort.

  Men sidste forår såede jeg nogle. De kom fint frem, men de stod bare der .... og stod der i potter, og blev forsømt. I efteråret havde de sat knolde, så de blev gemt og er plantet ud i år. Jeg betragter dem og syntes det er sjovt fordi jeg selv har sået dem.Om jeg syntes de er kønne, er et andet spørgsmål ;O) Får jeg dem gravet op og vinteropbevaret vil tiden vise??

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne. Altså når sandheden skal frem, så der er det også noget af et arbejde. Jeg er så heldig, at min mand graver op, jeg mærker dem og pakker ned, så går det. Sjovt du skriver om at så, jeg har tænkt i år om jeg skulle prøve og gemme frø, men hvis de måske ikke bliver særlig vellykket, så er det nok og gøre meget ud af det.

   Kh Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...