tirsdag den 2. oktober 2012

Skovhaven Krenkerup - forfald eller paradis

Søndag gik turen til Skovhaven ved Krenkerup. Trods det, at jeg har boet i området hele mit liv og har læst om, at Skovhaven blev åbnet havde jeg aldrig været forbi, så det skulle der rettes op på.

Skuffet eller overrasket. Nok mest overrasket. Så er det om det er forfald eller et paradis for dyr og ikke mennesker ............eller begge dele :)

Døm selv. 

 Og så skal I lige se den skønne natur omkring Krenkerup.......hvor de forøvrigt også brygger øl, der kan købes og nydes på stedet i sommerhalvåret. 

Må alle få en skøn dag.
Her står den på havearbejde, såfremt regnen holder op.28 kommentarer:

 1. Måske mere skov end have, men utroligt smukt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis. Ja det var mere skov end have. Sådan en der får lov og passe sig selv af hensyn til dyrelivet. Smukt.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Enig med Jette. Men det ser helt vidunderligt ud. MÅske er det alderen (!) men jeg bliver mere og mere tiltrukket af eftrårsforfald - eller bare forfald i det hele taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære søde Marianne. Det var også vidunderligt. Egentlig lidt underligt at jeg aldrig har været der før. Ja måske det er alderen der gør, at vi syntes det er smukt. Men det er noget med at skoven får lov og passe sig selv af hensyn til dyrene, og det er helt ok med mig.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 3. Det er nogle smukke billeder du viser Lise Lotte. En skovhave, ja hvis man har plads nok, ville det da være en oplagt mulighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja der er ikke meget skov i min have, selvom den ind imellem også får lov og passe sig selv. Men der var faktisk smukt trods forfald.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 4. Kære Lise Lotte. Jeg lod mig suge ind i dine vidunderlige billeder og nød dem meget! Stedet er skønt og jeg tager bare stilling til at det er smukt, resten må du og andre om;-)
  Håber du har godt have-vejr!

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja jeg øver mig jo stadig i at tage gode billeder. Jeg er glad for naturen, den giver en ro jeg har rigtig brug for. Det er engang imellem også at kunne se motiverne og der mangler jeg meget endnu, men det kommer vel jo mere man øver :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. Kære Lise Lotte - denne serie du laver her, beviser at du kan. Du skal bare skyde løs og så ellers forberede dig på at bruge meget tid på at slette dem der ikke duer. Jeg kan se du har DET! God fotojagt og nydelse af naturen med roen omkring dig!

   KH Dorthe

   Slet
  3. Kære Dorthe. Tusinde tak....det giver mod på mere. Der er ikke andet og blive ved, jo bedre bliver man :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Du kan da umuligt blive skuffet over den smukke skovnatur, du viser på billederne. Og forfaldet dominerer da overhovedet ikke, i hvert fald ikke på dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie. Nej jeg var overhovedet ikke skuffet, men meget overrasket over at det så sådan ud. Tror vist jeg forvekslede ordet have i haveskoven. Men der var smukt og fredfyldt og det var godt for dyrene. Jeg nød det i fulde drag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Jeg er født og opvokset på disse kanter, og Haveskoven er et dejlig urskov, som vi har besøgt jævnligt siden 1978. Det kan have sin charme, når alt får lov at ligge hvor det falder, men det spærrer også somme tider for et smukt udsyn :-) smukt er der med de mange gamle træer. Nogle mere end 400 år på bagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia. Ej der kan du se, jeg har boet på Lolland næsten hele mit liv og har aldrig været i den skov før. Ja mange gange ved Krenkerup men aldrig opdaget skoven. Det var en god oplevelse. Meget smuk og en pragtfuld stilhed. Det var nogle kæmper af træer og meget gamle.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
 7. Mange smukke billeder er der i hvert fald og lidt væltede træer, men hvis der ikke er det store oprydning, kan det jo ikke undgås, og det skal det så heller ikke, hvis naturen skal bevares til dyrene. Vandet og de smukke træer var betagende.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja det er for dyrenes skyld og det kan også være smukt. Vi nød og se naturen på den måde også. Der var sådan lidt troldeskov over det :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Hej. Det var interessant at se dine billeder. Jeg tænker også, om "forfaldet" er der, fordi det er naturen selv, der skal rydde op og måske ikke være så styret af menneskehænder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte. Ja forfaldet er for dyrenes skyld, der bliver kun ordet det mest nødvendige for at holde skoven åben tror jeg. Men det har bestemt også sin skønhed.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 9. Det er nogle smukke billeder du har fanget. Jeg vidste ikke, at de havde åben skovhave på Krenkerup. Men det er godt, at der er nogle steder, hvor naturen får lov til at slutte kredsløbet og give mulighed for bio-diversitet, uden at vi andre kommer og "rydder" op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May. Ja det er det det hedder: biodiversitet. Kunne ikke lige huske det, da jeg lavede indlægget :) Ja jeg vidste ikke den var der, så det var dejligt og komme ud og se, og bestemt ikke sidste gang. Godt der er sådanne steder, hvor dyrene får den fred og ro de også skal have. Har været ude på en ø hvor jeg bor med naturquide, hvor der var endnu mere groet til. Men hvad der var af dyreliv er ubeskriveligt.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 10. Det ser meget smukke billeder og der er helt sikkert godt at være for dyrene og dejligt for mennesker en dag hvor det ikke stormer, for jeg vil nødig være i vejen for et gammelt træ der er rådnet op i kernen den dag det vælter;) Jeg er også vild med billederne af de smukke hegn og låger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Tænk sig den tanke havde jeg også. Bare man dog ikke får et stort træ i hovedet. Men en skøn oplevelse og se naturen som den er, når vi ikke bestemmer det hele.

   De hegn var jeg også vilde med, derfor foto. Bare man havde en større have, så ville jeg have det med i et eller andet omfang.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
 11. Smukke billeder af et sted som jeg aldrig har hørt om, men som jeg rigtig gerne vil besøge en dag når jeg kommer på de kanter. Jeg er enig i, at det ikke er så meget have men mere lidt friseret natur man bliver mødt af, men er man forberedt på det, så er det jo helt utrolig flot - jeg kan godt lide begge dele, bare det passer til det sted hvor det er placeret.
  God dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt også et besøg værd. Ro og natur. Og så kan man jo altid slutte af på udskænkningen der er lavet i de bygninger du kan se på billederne. Hvis man altså rammer det rigtige tidspunkt. Der er begrænset åbningstider. Men der er bare så flot en natur omkring, så det er besøget værd.

   Mange hilsner og ha´ en dejlig dag.

   Lise Lotte

   Slet
  2. Det var da et rigtig godt tip, man kan vel undersøge åbningstiderne (via nettet) så besøget kan planlægges når udskænkningen er åben.
   God aften.

   Slet
  3. ja du kan se det på nettet. Og hvis du/I laver en tur herned er der meget andet godt og se :) alt efter hvor længe du vil være her.

   Rigtig god weekend.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Jeg har nydt dine mange smukke billeder. Godt fanget.
  Tak for turen.
  Ha´ en god onsdag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ha´ en rigtig god fredag og god weekend. Vi håber på lidt havevejr.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...