fredag den 16. november 2012

Rosenløg

Lige nu er der i mange butikker blomster/forårsløg med 50%. Jeg faldt lige over lidt :) ROSENLØG. Det er en skøn forårsplante, som jeg har lidt af i forvejen. Så de røg med hjem og skal nu i jorden.Den er utrolig smuk - rosa - og den holder længe. Bliver ca. 40 cm høj. Blomstrer i juni.

Fik den vistnok også med hjem i hvid, selvom den hedder Neapel-prydløg. Men den ligner på en prik. Så nu får jeg og se til foråret.

Det var lige lidt forår her i den bidende kulde, i hvert fald her hos os.


Rigtig god weekend


15 kommentarer:

 1. Hej Lise Lotte.Det var da en smuk blomst...kender
  den ikke.Men man kan jo heller ikke kende alle de mange blomster der findes.
  Dejligt med lidt forårs stemning på denne råkolde
  og mørke dag.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja det er en skøn forårsblomst. Den står sammen med en rose og de klæder hinanden godt.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 2. Den ser skøn ud, jeg kender den ikke. Den ville også have faldet ned i min kurv, hvis muligheden var der og til den pris.
  Ja her i eftermiddag blev det hundekoldt, altså også hos jer på sydhavsøerne? Har I ikke haft solskin i dag? Vi har ikke.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Tænk sig du ikke kender den :) Den er utrolig sød, kan anbefales. Vi har overhovedet ikke sol her på sydhavsøerne. Tåget og hundekoldt - i nat tilmed regnvejr. Men i forhold til de sidste par år med sne sne sne er det jo det rene ingenting.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Hvor er den SMUK. Desværre tror jeg ikke tilbudene er kommet til Nordsjælland (har i hvert fald ikke stødt på dem, desværre!), så valgte den faktisk fra i et øjeblik af påholdenhed - øv! Håber jeg støder på et solidt tilbud MEGET snart:0)

  Mange hilsner og god aften fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka. Nej det er skønt med de gode tilbud hernede. De fleste planteskoler har stauder og løg med 50%, så det er med at være hurtigt. Og den er rigtig SMUK - mine står sammen med roser - de klæder hinanden.

   Mange hilsner og fortsat godt søndag.
   Lise Lotte

   Slet
 4. Den kender jeg slet ikke men smuk ser den ud.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den er der åbenbart mange der ikke kender, men den er smuk, så den kan anbefales. Den passer sig selv og blomstrer længe.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Ja den er også ny for mig, den må jeg holde øje med, det er da en beauty! Den kunne passe ind mange steder og i hvid, siger du. Men har endnu ikke set den her heller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja i år fandt jeg den også i hvid. Så nu skal jeg i haven og ha´ sat løgene. Den er så smuk og passer fantastisk sammen med roser og Storkenæb.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 6. Hvor er den sød, den kender jeg (heller)ikke, men nu vil jeg holde øje :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Tror også jeg faldt over den ved et tilfælde for et par år siden, men er meget glad for den. Også fordi den er så blomsterrig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. Hej Lise Lotte

  Tror du ikke det kan være "rosenprydløg" ? -Caloscordum oreophilum- den hørte tidligere til Allium (og bliver stadig tit solgt under det navn) - men har nu sin egen slægt.

  Du kan se den rosa type hos mig:
  http://g2karsten.blogspot.dk/2012/06/det-gar-fremad-med-broderen-det-er.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Ja det er den. Hold da helt op nogle fantastiske billeder du tager. Den er godt nok smuk. Samme farve min har - billedet er bare ikke ligeså godt :) Der stod bare Rosenløg på posen, men du har ret, det er en Allium.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
  2. Hej Karsten. Har så lige opdaget, at der både er noget der hedder Rosenløg og Rosenprydløg og det ikke er den samme, men de ligner :) Min er Rosenløg.

   Hilsen
   Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...