mandag den 27. februar 2012

Den er godt nok grim ....men måske netop derfor kan jeg lide den

Jeg taler om Rudbeckia - Black Beauty

Billedet lånt fra nettet

Var lige et smut i Bilka. Jeg måtte jo ind og se hvad Claus Dalby nu havde fundet på til os:) Ak og ve...........der smuttede lige en hel del i kurven og jeg gjorde næsten intet for det. Frø til sommerblomster i alle farverne, det var altså kun meningen, at jeg skulle have den ene. Og så også lige en Gladiolus "Fidelio", den så bare så smuk ud, som den lå der og kiggede på mig. Gad vide hvor jeg skal så/plante alt det :) jeg lærer det nok aldrig.

Og da de, uvist af hvilken årsag, havde valgt at stille Dalby godterne i et hjørne var jeg desværre tvunget til at skulle forbi alle de andre plantestativer. Suk - måske derfor de havde gjort det. Så der røg mere i kurven. Hvid Løjtnanthjerte, hvid Fresia og så denne grimrian Rudbeckia "Black Beauty". Men har lidt på fornemmelsen at den snyder mig.

Jeg glæder mig i hvert fald til at se, når den engang kommer op. Det vil sige, den skal jo lige i jorden først, men det varer nok ikke så længe, nu hvor foråret så småt er på vej.

 

søndag den 26. februar 2012

Forår og det kan også gøres omvendt.


Krokus og Nikkende Kobjælde


For blot et par dage siden var vores jord kold og frossen og så skinner solen lige et par dage og så starter foråret også i vores have. Vores første Krokus er sprunget ud og den Nikkende Kobjælde kigger lige frem. Den har ellers drillet mig tidligere, så I år er det første gang, den ser ud til at ville blomstre.

I efteråret købte jeg en hel del roser, det er der ikke noget nyt i, kan bare ikke holde mig væk. Men jeg havde en idé om, at de 4 stk Rose de Rescht jeg købte skulle stå i græsplænen og sådan set bare passe sig selv. Tror min mand fik lidt ondt af dem, han ville i hvert fald gerne grave et bed til dem. Det blev dog enstemmigt nedstemt af konen :) Så 4 huller blev gravet en blæsende kold efterårsdag og de 4 roser plantet.

Og se nu hvor solen så skinner så flot og det er helt forårsagtigt, ja så begynder det pokkers rosenbed og trænge sig på igen:) Jeg har nemlig købt en masse stauder - storkenæb - der passer til de berømte roser, men de kan jo IKKE STÅ I GRÆSPLÆNEN.



Så nu graver min søde mand så bedet omkring roserne - så havde jeg nu ikke været så pokkers stædig i efteråret, så havde han jo sparet en arbejdsgang. Det gør det altså en anelse mere besværligt og gøre det bagvendt. Men det skal nok blive rigtig flot, det er jeg sikker på. Hvor er jeg dog glad for at have en både hjælpsom og tilgivende mand :)

Jeg tror dog, at jeg venter lidt endnu med at sætte storkenæbbene, er lidt bange for at der kommer frost igen.


Geranium Himalayense l


Nu kalder manden min på arkitekten - ikke uden et stort smil om munden - for at få "godkendt" vores lille projekt. Så nu slipper jeg tasterne - fortsat god søndag derude.




lørdag den 25. februar 2012

TAK for jeres stemmer :)

Desværre rakte det ikke lige helt til at komme i toppen af konkurrencen, men for mig har det altså også være helt fantastisk sjovt og være med hele vejen. Det var noget overraskende for mig, at komme i finalen.

Så TUSINDE TAK til alle jer der stemte på mig - hele 52 stemmer faktisk - og det syntes jeg altså er meget godt gået. Det har glædet mig rigtig meget.

Det var et foto af en helt fantastisk flot solhat der vandt og det er der ikke noget og sige til. Har du lyst til at se, hvem der ellers vandt så kig ind til Moseplassen

Billedet der vandt
Solhatten -   Hot Papaya

fredag den 24. februar 2012

Tak for award :)

Jeg har været så heldig og få en award. Den er jeg rigtig glad for. TAK


Adwarden har jeg fået af Anne fra  http://regnspovehaven.blogspot.com/  og blev bare så glad. For mig betyder det, at der er en af alle jer søde havebloggere, der syntes, jeg havde fortjent sådan en. Tak for det Anne.

Jeg skulle faktisk give den videre til 5 andre bloggere, men syntes det er rigtig rigtig svært, for der er så mange søde bloggere derude, som har nogle fantastiske flotte blogge. Blogge som jeg i den grad nyder og besøge og som jeg også bliver meget klogere af at læse. Det har været så berigende for mig og finde dette fællesskab.

Så derfor vil jeg lade dette være min AWARD til alle jer skønne bloggere. TAK fordi I er der og jeg glæder mig til fortsat at læse jeres skønne blogge :)

God weekend til jer alle ...............................jeg håber på et skønt havevejr, for nu kribler det altså snart for at komme i gang.

TARDA tulipan
Skulle I have lyst til at prøve at frøså, har jeg stadig lidt på lager

mandag den 20. februar 2012

Altså NØJ hvor spændende - X-faktor. Jeg er sørme gået videre.

Hold da op jeg er med i slutrunden i blomster X-faktor. Det var da godt nok en overraskelse. Der er bare så mange smukke billeder med, så jeg er da helt rundt på gulvet over, at mit var godt nok til at gå videre. Jeg er altså nu en lille smule glad.

Jeg deltager i den blå kategori, med denne smuksak. Så hvis du har lyst til at stemme og kigge med, så KLIK på min Clematis:):)

onsdag den 15. februar 2012

Frit valg på alle hylder - X-Faktor

Nu har jeg tænkt over et par dage, hvad jeg skulle vælge her. Tror næsten det må blive en rose, da jeg er så vild med roser.


Jeg har desværre ikke navnet på denne rose, men syntes den er så utrolig flot. Jeg tog billedet i en af de haver, som vi har besøgt. Vi benytter os nemlig flittigt af, når der er havefolk, som er så søde og åbne deres haver og viser rigdommene frem. Hvor er det skønt. Og sikken dog en masse gode ideér man får. Det kan kun anbefales og tage rundt og se andres haver.

Jeg fik have for små 5 år siden og det var på sin vis en smuk have, vi overtog. Der var ikke så mange blomster "kun" grønne buske. Dem har vi også bevaret, men vi har til gengæld plantet en del stauder. Findes der noget bedre end at gå en tur og se og dufte til alle disse kønne planter eller endnu bedre plukke en buket og glæde andre med:)

Det seneste år er haven vokset ikke helt ubetydeligt med roser. Min absolutte yndling er denne:

Lady Emma Hammilton
Og hun DUFTER så man tror det er løgn.
Smuk orange og varm farve og hun blomstre og blomstre til frosten stopper hende.

Har du lyst til at se flere af mine roser - så KLIK på billedet.

mandag den 13. februar 2012

Orange X-Faktor

Røde Mølle - ja det hedder den altså. Faldt over den i en planteskole og var helt solgt. At den så også er født med mørkt løv er bare et ekstra plus oveni hatten.

Jeg bliver i helt godt humør, når jeg ser den i fuld blomst.


RØDE MØLLE    -     Lychnis arkwrightii Vesuvius

Ind imellem får jeg købt nogle stauder og så kan jeg overhovedet ikke huske hvad de hedder. Ja jeg glemmer så også og gemme navneskiltet, hvilket jo heller ikke er at gøre det nemt for sig selv.

Denne har jeg lidt nemmere ved at huske alligevel. Min svigermor, som vi desværre ikke har længere, elskede og komme i en lille svensk by, der hedder MØLLE. Jeg har været over og se den og det er en lille hyggelig by, så nu tænker jeg lidt på hende, når jeg ser min staude og når jeg så ikke kan huske, hvad den hedder (er altså også et lidt mærkeligt navn), ja så tænker jeg på "svigermors lille by" og så kommer navnet frem på nethinden. :)


lørdag den 11. februar 2012

Lilla - X Faktor

KAN DU LIDE TIDSLER?

Eller er TIDSLER bare ukrudt. Jeg syntes det ikke, og denne smukke tidsel er jeg helt forelsket i.

Cirsium rivulare atropurpureum

Blomsten er steril og breder sig ikke og blomstrer fra juni til september. Så det er jo også en god grund til at anskaffe sig den. Jeg syntes også den gør sig godt i buketter og så stikker den IKKE.

Jeg stiftede bekendtskab med den i en af de haver, som jeg besøgte i sommers.

Vi nyder og køre på havebesøg hos de skønne havemennesker, der er så søde og åbne deres haver for os andre. Og hvor er der mange flotte haver derude og skønt og møde ligesindede. Der finder mange gode snakke sted og man får rigtige mange gode ideér med hjem.

Her er vi endnu ikke blevet så "modige", at vi har åbnet for besøg. Eller hvis sandhenden skal frem så skyldes det altså mest fruen i huset, som ikke lige syntes, at der er så meget at vise frem - endnu :) men måske det kommer en dag.


torsdag den 9. februar 2012

Rød X-Faktor - Rød Kvan

En speciel rød plante - RØD KVAN

Rød Kvan - ANGELICA gigas

Eller smuk er måske så meget sagt, jeg syntes, den er smuk, men den er nok en plante man enten elsker eller hader. Jeg mødte den første gang i Haven i Hune, og jeg anede ikke hvad det var, men jeg var fascineret og bestemte mig for, at sådan en måtte jeg simpelthen eje.

Og der kom jeg så på arbejde. Planten kunne jeg ikke finde, frø derimod godt, så måtte det jo bare være sådan. Så jeg gik i gang med at så, men det havde jeg godt nok ikke den store succes med. Prøvede et par gange og opgav. Så lykkelig var jeg, da jeg endelig fandt den på en planteskole.

Jeg har nydt den i sommer og taget frø (man ved jo aldrig om jeg skulle lære det). Planten er 2-årig, så den kommer ikke igen, med den smed da heldigvis også nogle af frøene, så måske jeg er heldig.

Og så kan jeg jo håbe på, at lige netop min plante ikke ved den er 2-årig og bestemmer sig for at komme igen :)



Forøvrigt betyder ANGELICA  - Engleurt -
og det er da et navn, der vil noget


tirsdag den 7. februar 2012

Hvid X-Faktor. Papaver Orientale

Jeg glæder mig hvert år, når min hvide kæmpe valmue - Papaver Orientale dukker op. Jeg syntes, den er så smuk og enkel. Og så er den tillige utrolig nem og frøformere.

Papaver Orientale - Royal Wedding
KLIK på billedet for større billede

Den blomstre desværre ikke så længe, men måske netop derfor glæder jeg mig over den, når den så er her og passer godt på den. Den står i mit hvide bed, som her i foråret skal laves om. Vi havde et kæmpe stort birketræ stående i samme bed og den snuppede alt det vand, der kom. Nu er træet fældet og tilbage er så et smukt bed med stedsegrønne træer og plads til et nyt flot hvidt bed måske med stauder i sarte gule også. Det må tiden vise.




søndag den 5. februar 2012

Gul farve i X-Faktor

Jeg er VILD med roser, så er det sagt. De er så utrolig smukke og med vidunderlige dufte. Denne rose er købt som orange, så stor var overraskelsen, da den viste sig og være gul. Men det bliver den nu ikke mindre skøn af.

Bernstein

Bernstein er remonterende og dufter let. Og er utrolig smuk når den er helt udsprunget. Jeg har dog en svaghed for roser, når de er i knop.

fredag den 3. februar 2012

X-Faktor - Clematis

I dag er farven så blå. En lidt vanskelig farve - syntes jeg - og skulle få plads til i haven i hvert fald i så stor størrelse. Vi kiggede lidt det første år, vi så den i blomst og blinkede lidt med øjnene. Vi syntes nok lige der, at der var rigeligt med blåt i den plante.


 






Så selvom den var lidt den Grimme Ælling, da vi flyttede ind er den blevet en af de planter, vi værner om og passer godt på.

Nu syntes vi den er helt vidunderlig og smuk. 


torsdag den 2. februar 2012

Blomster med X-Faktor


Frøken Solhat ´s blog læste jeg om denne spændende konkurrence som Moseplassen har sat i gang og fik da også lyst til at være med.

Bonderosen Sara Bernard syntes jeg er meget smuk og så har den en helt vidunderlig duft.



Helt tilbage fra min barndom fandt jeg ud af, at bonderoser er utrolig smukke. De stod i stort tal hos mine bedsteforældre og tit fik vi en flot buket med hjem af bonderoserne, så det er en plante jeg sætter stor pris på.

Først sent i livet fik jeg selv en have, hvor jeg var så heldig, at der stod rigtig mange bonderoser, men Sara Bernard er først kommet til sidste år. Og så er hun et taknemmeligt væsen. Hun har troligt fundet sig i at blive flyttet rigtig mange gange, indtil jeg fandt den plads, hvor jeg syntes hun stod allerbedst.

En flot og stærk staude som jeg varmt kan anbefale.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...