tirsdag den 29. maj 2012

De små i haven

Jeg har efter en tur med kameraet opdaget, at jeg har en del planter. Faktisk så mange, at jeg ikke aner, hvor jeg skal gøre af alle de planter, jeg er ved at lave :) Næste år skal jeg absolut ikke have gang i så mange, som i år.

I dag skal I se lidt af mine små planter:

Blåøje - som for øvrigt også findes i hvid
Jeg burde have den også, men den er desværre ikke dukket op endnu.

Campanunela - Elisabeth

Gudeblomst

Nellikerod

Primula

Etageprimula- Bulleyana

Rosenprimula

Storkenæb - Patricia

Og så lige lidt af et kiks. Jeg "pralede" af at have fået fat i en fantastisk smuk lyserød Lupin "Blossom".

Nu er den sprunget ud og den ser sådan her ud:

JEPS - den er blå

Har haft fat i planteskolen og det er en fejl. Hun havde fået blå lupiner fra sin leverandør og ikke de lyserøde, hun havde bestilt. Jeg blev altså noget mærkelig, da jeg så den udsprunget.  På den igen.

Må I have en rigtig god dag derude



onsdag den 23. maj 2012

Narrestreger i haven :)

Altså der er ingen tvivl om, at vi begge her på matriklen er vilde med vores have.  Engang imellem giver det også lidt snakken, inden vi er enige om den fremtidige drift :) og engang imellem når vi så ikke og snakke sammen og det giver så lidt narrestreger i haven.

Jeg havde stiklingeformeret vores hvide og lyserøde lavendel og plantet dem. Åhhh det var godt, nu var det bare og vente til de kom godt igang. Der skete bare ikke lige så meget med de lyserøde og ved nærmere eftersyn havde min meget søde mand hakket dem op. Væk med alt det ukrudt, det pynter jo ikke. På´en igen.

Han er så ikke ene om at lave ulykker, jeg kan skam også. Jeg har det med og hive ukrudt op, når jeg går en nyde runde i haven. Og det gjorde jeg også forleden og så lød det fra et sted i haven :"Hov hov du må ikke hive den der op, det er en Marguerite - ha ha som om jeg ikke kan kende en Marguerite når jeg ser en. Men hva´ man kan jo godt føje manden engang imellem, så den blev plantet i en stor krukke.

Og ved I hvad, det var sørme en Marguerite.



Altså til mit forsvar skal siges, at da jeg hev det op lignede det overhovedet ikke en Marguerite. Tror faktisk jeg har gjort det før, det skal I bare ikke fortælle nogen steder.

Har lige været en lille runde med kameraet og tænkte I måske ville se lidt af haven:

Vores lille hyggekrog bagerst i haven
Det er Brombær op af hegnet
I bedet omkring står roser og stauder.
Det er meningen, at vores klatrerose skal omkring bjælkerne - engang

I et lille hjørne har vi plantet denne stol.
Den sad svigerfar ihjel, så nu lever den sit liv her
Hjertegræs


Nellikerod og storkenæb

Blå Akeleje.
Jeg kan godt lide Akelejer, men måske ikke lige i overflod.
Denne aner jeg virkelig ikke hvor kommer fra.
Den er faktisk så grim, så jeg holder af den.

Akelejefrøstjerne
Denne er jeg til gengæld helt vild med.
Har fået plantet den i mit "flammebed", men nænner ikke
og flytte den.


Engblomme med Hosta og andet godt.

Nyd dagen :)


mandag den 21. maj 2012

Weekend på Samsø og et skønt blogtræf

Som I jo nok har opdaget, har vi været til blogtræf hos Lisbeth og Bent fra Høneballehaven. Og sikken da en have - kors hvor er den flot - og jeg kan sagtens forestille mig det "arbejde", der ligger i at holde sådan en stor og flot have.

De var utrolig gæstfrie og vi fik en skøn rundvisning -eller flere - frokost - plantebytning, kaffe og en skøn hjemmelavet lagkage. Så kan det da ikke blive bedre.

Og når man så tilmed møder alle de skønne haveglade mennesker, man kender fra bloggen, så fuldender det bare dagen. Vi havde nogle fantastisk hyggelige timer i Lisbeths have. Fik en masse gode ideér og planter med hjem, som Lisbeth var så sød og grave op til os. De er plantet og skal nu nurses det næste stykke tid, så de ikke får hjemvé.

Vi havde valgt overnatning på Samsø, så sammen med billeder fra haven, får I også lidt billeder fra øen. Det hele er bestemt et besøg værd. Det var første gang, jeg var på øen, så jeg skulle bare se det HELE.

En lille fotokavalkade, jeg kan desværre ikke navnene på det meste, men derfor skal I ikke snydes for billederne af de smukke planter:




Kæmpe konvaller - og de var kæmpe


Denne lille svend her blev vi helt tosset med.
Har tjekket på nettet, den bliver KUN 15 METER høj.

Men hvor vil vi gerne have fingerene i den,
det kræver vist lidt planlægning



Fransk Anemone - utrolig smuk og stor.
Har forsøgt mig et år, men de bliver altså bitte bitte små

En Vortemælk - som jeg var så heldig og få en bid af


Og der snakkes - meget

Rundtur med Lisbeth, som fortæller om de skønne planter.
Helt utroligt som hun kan huske navne


Inden og efter blogtræffet var vi rundt på Samsø. Skøn ø og det jeg især var overrasket over var det flotte landskab. Det er noget andet end det flade land, jeg kommer fra.

Ballen Havn

Hi hi - dem her har jeg ikke set siden jeg var barn

Issehoved - meget flot bakkelandskab.
Det må man ikke snyde sig selv for, hvis man kommer til Samsø

Mårup Havn

Samsø Airport
Hvor pokker har de gjort af Teminal 1
På bagsiden såmænd, hvor der også står:
Samsø Internationale Airport.

Se det er da humor.
Fyrtårn - kan ses fra færgen, når man ankommer
Meget højt op.

Jeg var helt med oppe og jeg har altså noget med højder.

Lidt af den smukke udsigt,
når man når helt op.

Så kære Lisbeth..............TAK fordi du fik mig/os helt over til Samsø til et dejligt blogtræf. Det var et par dejlige dage, vi fik.

Tak for rundvisningen i haven og alle de skønne planter du gravede op til mig, dem er jeg meget glad for.

Og tak alle I søde bloggere. Dejligt og møde jer derude.


torsdag den 10. maj 2012

Når Solhatten dufter af tomater

Jeg har jo rundt omkring på jeres fortræffelige blogge kunne læse, at det godt kan være svært, at lykkes med at så Solhatte.

Se det forstår jeg jo SLET ikke - der er da ikke noget nemmere :)

Stolt har jeg været over, at mine Solhatte bare myldrede op og hvor har jeg priklet. Her sidste gang syntes jeg nu godt nok, at de duftede lige vel meget af TOMATER. Hmmmmmm måske fordi de også er tomater.

Døm selv:



Dette er de sidste frølinger, jeg har priklet, som bare myldrede op alle sammen i en stor klump. Stort arbejde med at dele dem og prikle dem ud i en større potte. Og det var i dette meget seriøse arbejde, at jeg pludselig syntes, at de duftede lige vel meget af tomater - altså af Solhatte frølinger og være.

Her er et eksemplar af tidligere frølinger, som nu er kommet lidt længere. Ja jeg troede faktisk lidt på, at disse var grønne Solhatte, som jeg har i haven og stolt var jeg. Måske jeg skulle lære lidt om hvordan kimplanter af de forskellige stauder ser ud :):)




Altså nu kan jeg godt se, at de ligner tomater temmelig meget.

Hvis I nu også  - ligesom mig - undrer jeg over, hvordan det kan lade sig gøre, især når jeg kun bruger så- og priklejord og de små starter livet i min lukkede børnehave, ja så kommer forklaringen her:

Jeg "beklagede" min nød til min kære mand i aftes og tror I ikke, at han storgrinede. Når nu sandheden skulle frem, så syntes han altså, at hans brugte jord med resterne af gamle tomater (frø) fra drivhuset ikke skulle gå tabt. Så i et ubevogtet øjeblik havde han smidt jorden i mine kasser med Så- og priklejord.

SÅ TROR DA POKKKER jeg får tomater i stedet for Solhatte. Sådan ca. 20-30 stk frilandstomater. Det må det da blive, for de har stået ude i al slags vejr. Seje tomater. Til gengæld er min frølinger af røde og grønne Solhatte ikke kommet op.

Det skal så siges, at jeg får en masse hvide Solhatte - eller det tror jeg i hvert fald - indtil det modsatte bliver bevist.

Hmmm gad vide hvor mange tomater det kan blive til?





onsdag den 2. maj 2012

Forbrugeroplysning - Hidcote på SVT2


For dem der kan se SVT2 og har lyst til at "se" en 1 times udsendelse fra Hidcote i England, så er der på SVT2 torsdag den 3.5. kl. 00.20 - ja du læste rigtigt - genudsendelse. Så der skal nok også gang i optageren.

God fornøjelse :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...