onsdag den 31. oktober 2012

De dejlige Primula - forårets blomst

Jeg har forelsket mig lidt i de små Primula. Det er en skøn forårsbebuder og findes i mange forskellige typer og farver.

De fleste Primula hos mig er startet som frø i min børnehave. De er utrolig nemme og man får rigtig mange, hvis det er det, man gerne vil. Ellers kan man jo glæde andre med lidt af børnene.

Her kommer lidt af mine Etageprimula. Den sidste er et "mislykket" frøprojekt af en orange, men den er velkommen. Det er lidt sjovt, når de også falder udenfor.





Min Hulkravet Kodriver, den er så smuk i den sarte gule.


Rosenprimula. Den er utrolig smuk


Kæmpe Kugle Primula. Den hvide er helt ustyrlig, den vokser fantastisk hurtigt og meget nem og dele.



En af de små Primula, som vi køber i supermarkeder m.m. Har dem i forskellige farver .......takket være min mand, som sniger sig ud og planter dem, når de er færdige i stuen :) I øjeblikket har jeg en skrigende blå der blomstrer. De er godt nok seje de Primula.


Primula med mørkt løv og flotte lilla blomster, som jeg desværre ikke nåede og få taget et billede af inden den var færdig.



Ha´ en dejlig dag derude. Håber på lidt havevejr. Vi har været heldige her de sidste par dage.


onsdag den 24. oktober 2012

Og hvad er jeg så for en....kan I hjælpe



Denne smukke busk stod i vores indkørsel, da vi flyttede ind. Jeg har endnu ikke fundet ud af hvad det er for en, men den er utrolig smuk og den dufter skønt. Blomstrer i juni i ca. 14 dage og så er det slut.

Kender I den?    Klik evt. på billedet for at se en større udgave

Den må beskæres kraftigt engang imellem, da der ellers ikke er plads i carporten, men vi nænner ikke og grave den op. 



Vores lille forsigtige Rødbladet Hasselnød der bare var sat i depot af den tidligere ejer er også vokset godt til. Den får lov og leve pga det smukke røde løv. Desværre er det også spisekammer for "vores" mus. De samler forråd ind til vinter og som vi finder rundt omkring f.eks. i vores redskabsskure. Måske ikke lige det husdyr jeg havde tænkt mig skulle bo hos mig. Jeg så ellers gerne et par egern eller to, men det er endnu ikke lykkes os at lokke dem til :)


onsdag den 17. oktober 2012

Så er der gang i såningen- og nej det er ikke tomater

eller leverpostej.

Jeg har nemlig opdaget, at det er forholdsvis billigt og købt folie-leverpostej bakker og bruge dem til at så i......i hvert fald når de er på tilbud. Så der er købt ind....masser. Og det passer så slet ikke med hvad jeg havde lovet mig selv. Ingen såning i år eller foråret - jeg har ikke plads. Nå men det lykkes mig så og glemme det.
 
 

Børnehaven er fyldt op og nu er jeg i gang med hylderne i plantetariet. Især Solhatte er på programmet, for jeg ved ikke hvilken gang. I år får jeg IKKE tomater i stedet for, har nemlig selv købt så- og priklejord og skyndt mig og så inden der var en vis mand, der kom brugt tomatjord i mine kasser :) Jeg vil nemlig gerne bare een gang kunne sige, at jeg kan så Solhatte med succes. Der hvide, grønne, røde og orange i flere udgaver.
 
Marmelade - Solhat
 
Derudover Akelejer i grønne og chokolade, storkenæb, stjerneskærm, bronzeblad, porcelæns-ærenpris, passionsblomst, kvan og sikkert flere godbider, som jeg ikke lige kan huske. I år har jeg dog husket og sætte skilte ved det hele. Måtte erkende sidste år, at jeg ikke kan huske hvad jeg har sået :)
 
 
Mange af frøene har jeg fået af søde havevenner og lidt er købt, så nu kan foråret bare komme, jeg er klar. Så klar at jeg kan lave andet end at så. Det er næsten overstået nu. Hvis det altså lykkes.
 
Jeg har også fået planter af jer og de står også i kærlig pleje og kommer sig efter turen med PostDanmark, men de skal inden længe ud i bedene og være stærke til vinteren.
 
I dag skinner solen her. Vejret er så smukt og det nydes også herinde:
 
Drivhus - nu med massagebriks.

Det er ikke færdigt, men vi er blevet enige om, at det kan vente til dårligere vejr og til foråret. Det er meningen, at der skal et gitter op til det bagerste og der skal jeg så have klatreplanter...måske Clemtais. Altså hvis jeg kan få den til at gro. Jeg har noget med Clematis. De går ud næsten inden jeg får dem i jorden.
 
 

tirsdag den 2. oktober 2012

Skovhaven Krenkerup - forfald eller paradis

Søndag gik turen til Skovhaven ved Krenkerup. Trods det, at jeg har boet i området hele mit liv og har læst om, at Skovhaven blev åbnet havde jeg aldrig været forbi, så det skulle der rettes op på.

Skuffet eller overrasket. Nok mest overrasket. Så er det om det er forfald eller et paradis for dyr og ikke mennesker ............eller begge dele :)

Døm selv.



 

 Og så skal I lige se den skønne natur omkring Krenkerup.......hvor de forøvrigt også brygger øl, der kan købes og nydes på stedet i sommerhalvåret.



 

Må alle få en skøn dag.
Her står den på havearbejde, såfremt regnen holder op.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...