mandag den 2. september 2013

Et lille pip

Det er ved og være et stykke tid siden jeg har skrevet herinde. Så lige et lille pip fra mig. Jeg er her endnu, men kæmper stadig.

Havemæssigt har jeg fået et færdigt havebassin. Sådan et sort et i mellemstørrelse. Så nu skal jeg bare finde ud af, hvordan pokker man planter og får det til at se pænt ud. Fisk skal vi ikke have, det er vist for lille til det.

Al jorden, der er gravet op er der lavet et højbed af - eller vi er i hvert fald i gang. Og derfor har vi også måtte grave en masse Iris op. Har set et eller andet stedet, hvordan man deler og planter igen, men hvor pokker :)


Smukt ikke. Der kan da blive til et par stykker. Startede bare med en enkelt. Når den blomstre ser den sådan ud.

Den er så smuk og bliver ret høj, så den kræver lidt plads.Vi er så langt fra færdige. Nogle af Storkenæbene foran skal væk. Stenene skal placeres i siden helt ned til græsset. Og så skal der plantes roser, når de kommer hjem om en måned. Er kommet til at bestille 6 barrods roser. Uden og vide hvor jeg skal gøre af dem. De 3 skal dog bo her.

Desuden har jeg - tror jeg - 8-10 sorte kasser med baby stauder.  Hmmm for stor succes måske. De er jo et luksus problem, men kors hvor er der mange.

Jeg skal nok følge op, når der kommer lidt mere styr på det.

11 kommentarer:

 1. Hej Lise Lotte.Hvor er det dejligt at høre fra dig igen.....du har været savnet.Det lyder spændende med det nye havebassin....og et nyt bed er altid dejligt.Jeg er selv ved at anlægge to nye bede....men vejret er kommet lidt i vejen.Med hensyn til at dele dine iris ville jeg skrive til Berit fra Irishaven.....hun ved alt om dem.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Tak skal du have. Ja det er længe siden. Så nu prøver jeg lidt igen. Vi skilte Iris i går til den store guldmedalje og har sat dem igen, så nu håber jeg de klarer den.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 2. Hej Lise Lotte
  Godt at høre, der er liv endnu :) man det har jeg heldigvis set på fb, så det vidste jeg godt.
  Det er svært at få et sort plastikbassin etableret, så det ser godt ud, jeg taler af erfaring, men pludselig er den hjemme. Mit lignede i starten noget værre rod, men efterhånden synes jeg, at det er ok, nu der er bevoksning omkring og sten i kanten.
  Iris kan du bare dele i en knold eller to og plante igen, men de bliver hurtigt til mange igen. De første jeg fik, var nogen andre havde smidt ud. Hvis der er sol i højbedet vil de være glade for at stå der, men der er alt for mange, hvis du gerne vil have plads til andet, så ud med dem eller forær dem væk.
  Du skal jo også have plads til dine små plantebabyer og de nye roser. Det glæder jeg mig til at høre mere om.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja heldigvis dig. Måske ikke så meget liv, men det er der :) Ja kønt er de bassiner altså ikke i starten har jeg opdaget, så jeg glæder mig til at det vokser lidt til. Det med sten i kanten skulle jeg måske prøve. Har nogle liggende, så det var da et forsøg værd.

   Jamen Lisbeth, jeg nænner jo ikke og smidt planter ud. Men du har helt ret, hold op hvor de breder sig. Så måske nogen af dem må ud eller gives væk.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 3. Hej Lise Lotte
  Ja vi mødes jo både her og der. Så det er dejligt med et pip fra dig i blogland også. Så må jeg vist også se at få lavet et indlæg. Jeg har overnattende barnebarn, så det er ved at være min sengetid nu.
  Herligt med et nyt bed, og det vil jeg glæde mig til at se færdigt. Jeg har fået en iris fra Jette fra Mit lille Gods og har endnu ikke set den i blomst, så det vil jeg glæde mig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja vi gør jo. Nu er jeg også kommet på Instagram. Det var datteren, der fik mig til det. Men det driller gør det.

   Det skal nok komme med din Iris. De er næsten ikke til at stoppe igen :) men skønne er de.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 4. Tro endelig ikke Instagram var min egen idé. Det var såmænd også min datter, der mente at nu var det på tide!! De piger kan da også lokke os til alt muligt!
  Knus tilbage 🌻

  SvarSlet
 5. Det bliver spændende at se det færdige resultat, både af vand og højbed - God arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi. Tusinde tak. Ja der går lidt tid med det. Lige nu ligner det noget værre rod :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Gad vide, hvordan du har det? Jeg tænker på dig! Kram gennem skærm og taster!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...