mandag den 19. marts 2012

Lupiner - Jøsses siger jeg bare

Jeg er vild med mange planter også Lupiner. Har dog haft svært ved at holde dem i live i haven. Har så ........takket været alle jer søde og kloge bloggere ............opdaget, at lupiner både kan være stauder og 2-årige, så måske derfor jeg ikke kan holde liv i dem :):) ja man kan lære meget af at blogge.

I år har jeg så taget frø af mine lupiner - eller i hvert fald nogle af dem.Den røde lupin er vist 2-årig og ved ikke, at den skal smide frøene, så den kan komme igen. 2 år i træk har jeg måtte købe den, den er gået til hver vinter. Den hvide og blå lupin er staude lupin, som kommer igen.

Og indtil videre skyder de så jeg ved ikke hvad. Hold da op det går stærkt.Hvis alle frø bliver til planter, så får jeg masser af lupiner i haven, ikke at det gør noget. Jeg kan rigtig godt lide dem. Og jeg påtænker og lave mit hvide bed om, så der vil alle de hvide staude lupiner jo rigtig komme til sin ret.

Har flere bakker med lupiner, så I kan nok se, at jeg får mange planter, hvis det lykkes.
39 kommentarer:

 1. Netop, HURRA for den viden vi kan få ved, at blogge :-D
  Jeg troede nemlig også, at alle Lupiner var stauder. Så blev man så klog.
  I år har jeg købt/sået nogle lave flerårige Lupiner, som skulle have 2 blomstringer på et´år. Dem glæder jeg mig til. Godt jeg købte 2 frøposer, for der var næsten ingen frø i poserne :-/ Også har jeg sået frø fra en Lupin jeg købte sidste år på et plantemarked. Men jeg ved ikke, hvad det er for en´Lupin, 1´-2´eller flerårig? Spændende. Men Lupiner kan man jo heller ikke få for mange af ;-D
  Skønt at så mange af dine frø spirer. Så har man lidt, at gi´væk af, hvis man får for mange.
  Ha´en rigtig god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvis det lykkes, så er der da både lupiner og frø til næste år og jeg deler gerne.

   Håber du får ligeså stort held med dine, men her har det altså været utrolig nemt, så mon ikke.

   Også en herlig dag til dig. Nu skinner solen her, måske man skulle vende haven engang.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 2. Held og lykke med alle dine Lupiner. Smukke er de! Elsker når jeg kører på job og de står i alle grøftekanterne. Har dem ikke i min egen have, da jeg er bange for at de overtager, men mon ikke jeg alligevel overgiver mig.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Og flot ny header du har lavet dig!

   Slet
  2. JO tusinde tak. De er stort set også de eneste der er kommet op endnu - ja og så mine klokkeranker.

   Ja jeg må jo nok gå til bekendelse og indrømme, at jeg ikke er så farlig kreativ, så min header har Mia fra Mamma Mia´s verden hjulet mig med. Syntes jeg trængte til lidt hjælp.

   Ha´ en rigtig god dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 3. Det ser ud til at gå godt med dine lupiner, dejligt når det man har sået kommer op :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er altså også lidt glad. Har nemlig ikke den store succes i år, udover mine lupiner er det kun mine klokkeranker der er gang i. Og jeg har ellers gang i meget, men måske det kommer senere :)

   Rigtig god dag

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. Lupiner er smukke, så held og lykke med dine.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Ja nu håber jeg så de kommer godt i gang alle sammen og de bliver i haven :) det er åbenbart ikke noget de bare sådan gør.

   Ha´ en god dag

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 5. Wauw, sikke en flot header du har fået her :o)

  Lupiner - de er altså uundværlige i haven og sikke et syn det bliver når først alle dine Lupin-børn blomstrer :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæer Helle. Tusinde tak. Ja det bliver noget af et show med de lupiner, men kommer de allesammen kan jeg jo gemme til plantebytte eller give væk til glæde for andre.

   Ha´ en rigtig god dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 6. Ja den er flot din nye header - tilslutter mig heppekoret!!
  Tillykke med dine lupiner spændende at høre, hvor mange du får!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Takker. Ja jeg må altså glæde mig over de lupiner, for det ser ikke nær så godt ud med alle de andre jeg har sået :):) men sådan er det bare nogle gange.

   Også en god dag til dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 7. Jeg har for nylig læst et sted, at lupiner ikke bryder sig om kalk. Der er gået et lys for mig, måske er det derfor at mine lupiner ikke har været store og frodige. Men det er da lidt irriterende, når de gror blandt andre stauder, som godt kan lide kalk.
  Måske har andre også samme problem, uden at have tænkt over det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Det kunne være, at det måske også er det her. Vi er dog gode til at gemme regnvand og vander hele haven med det, men vi løber jo tør engang imellem. Jeg klipper alle mine lupiner ned, for at de kan skyde en gang mere og der går nogle af dem til.

   Ha´ en rigtig god dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 8. Jeg elsker også lupiner, i år har jeg sået nogle der hedder morello cherry og de vælter op af jorden.
  Rigtig flot header du har fået.
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Annette. Har googlet din lupin, tror faktisk det er min den "røde". Din er i hvert fald utrolig smuk. Min gik desværre til, men reddede lidt frø, så jeg er spændt på om det er den der kommer op :):)

   Rigtig god dag til dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 9. Jeg liker også veldig godt Lupiner og ønsker meg mange i hagen. Jeg hadde en blå og rød, men de døde etter noen år!

  Ønsker deg lykke til og gleder meg til å se hagen din full av Lupiner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi. Ja lupiner er vist ikke helt så hårdføre som jeg i hvert fald regnede med. Min hvide og blå er kommet igen i 2-3 år, så jeg håber de bliver ved.

   God dag og mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 10. Jeg er også allerede blevet klogere på haven og planterne, efter at jeg begyndte at blogge. Der er så mange havekloge mennesker her.
  Dejligt at dine lupiner spirer så flittigt.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nina. Ja det er skønt, at der er så kloge havemennesker, jeg suger til mig. Og skønt at andre vil dele ud af den viden. Er glad for jeg er røget med på blogvognen.

   Ha´ en rigtig god dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 11. Det er så skønt når noget lykkes, og det må man sige det gør for dig .o)
  Jeg vil glæde mig til at se din have fuld af lupiner... ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bettina. Ja det må jeg sige ja til. Måske det endda lykkes for godt, det bliver spændende og se. Lige nu får jeg i hvert fald rigeligt og har endda ikke brugt alle mine frø.

   Også en god dag til dig.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 12. Hvor skønt med alle de små lupiner, det bliver et fantastisk skue:) Jeg har altid haft svært ved at holde gang i lupiner og kæmper mod sneglene som så gerne vil æde dem.
  Du kan tro min adoptiv hjertegræs trives og skyder nye lysegrønne skud, det er en lyst at se;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Godt og høre "barnet" klarer sig. Den bliver rigtig smuk. Det er altså også en græs, der er meget gro-villig. Og i øvrigt utrolig nem og frøformere.

   Kan du have en skøn dag.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 13. Åh ja, de skønne lupiner :-) De holder desværre heller ikke så længe hos mig. Heldigvis er de gode til at selvså sig. For jeg elsker dem i haven. Sneglene er også hårde ved mine. Så jeg redder frølingerne op i potter, når jeg finder dem.
  Det ser da ud til at du skulle få et flot skue i din have med lupiner nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne. Ja og hos mig er det de sidste nye der dør. Måske de er sarte de nye, der kommer frem. De er bare så flotte i farverne, så det er lidt øv. Nu må vi se om mine frøplanter for de flotte farver.

   Det kunne da være, jeg skulle kigge efter frølingene, det har jeg da aldrig tænkt over. Ud og kigge i haven :)

   Kan du have en skøn dag.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 14. Skønne lupiner :0)

  Ja man lærer meget ved at blogge. Jeg har kun staudelupiner, men jeg regner med at så nogle inden længe af de 2-årige, for de er da smukke. Jeg er ved at lave en lidt vild have langs mit nye kastanjehegn og der er lupinerne et must, sammen med digitalis, kørvel og valmuer.

  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marlene. Ja jeg har i hvert fald allerede lært meget. Det er et skønt forum også fordi man her har et fælleskab om haven. Engang imellem kan familie og venner altså godt kigge lidt mærkeligt på mig, når jeg går i gang med min have :):)

   Kan du have en skøn dag.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 15. Det bliver da helt fantastisk med alle de lupiner - jeg har også sået en hel del sidste år og plantet ud, så jeg håber på et sandt farveorgie i år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Det bliver spændende og se alle dine lupiner, du må skrive lidt om dem på din blog.

   Ja jeg får også rigtig mange, hvis det hele lykkes, men det er jo kun dejligt.

   Ha´ en rigtig god dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 16. Skønt når spireprocenten er så høj Lise Lotte. De hvide lupiner er helt fantastiske og lyser så smukt op....så det bliver et smukt syn hos dig ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja det er skønt at det lykkes, så bliver det jo rigtig sjovt. Jeg har desværre også nogle af de lidt mere krævende, som ikke er lykkes, men sådan er det.

   Også en rigtig god dag til dig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 17. Jeg er vel kanskje blant noen få i Norge som liker lupiner, jeg vet ikke. men jeg synes de er vakre og har nydelige farger. Her hvor jeg bor, er fylket i ferd med å rense bort alt av lupiner som vokser langs veiene. Det er tragisk. Men myndighetene mener at de skader mer enn de gavner, og dermed vil de utrydde dem. Jeg bor i et gammelt, verneverdig hus, og jeg bestemte meg tidlig for at jeg skal være på vakt over gamle blomster og planter som dukker opp...for her har jo vært en gammel hage. Og i fjor kom en flott, kraftig lupin. Den skal få stå i jorden.

  Klem fra Unn

  SvarSlet
 18. Kære Unn. NEJ altså hvor kan de nænne det, de er da så smukke. Her får de lov og stå ved vejene, så vi alle kan nyde dem. Tror ikke de tør slå dem ned, før de er helt færdige med at blomstre :):) Her hvor jeg bor har vi et stor område, der hvert år bliver fyldt med skønne ærteblomster. Et år "kom" kommunen til at slå græsset før de var kommet igang. Der blev en ballade uden lige, så nu tør de ikke slå før de er blomstret af.

  Hvor er det dejligt du værner om de gamle planter. Jeg er helt enig med dig i, at vi skal passe på vores "arv" og værne om det.

  Ha´ en rigtig dejlig dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvor er det tarveligt af jeres vejfolk vi har et stort stykke langs Helsingørmotorvejen, hvor de står og lyser op! Fantastisk syn i mange farver. Det er ligesom TIVOLI på vejen. Du må skrive en læserbrev og fortælle, at vi ihvertfald i Danmark værner om grøftekanten.
   Det er nu nok en sandhed med modifikationer, for det sker nok ikke allevegne i Danmark?

   Slet
 19. Hej
  Jeg vil bare sikre mig at jeg fik sagt tak for de Claus Dalby frø, som du sendte. Jeg har lavet et indlæg på min blog, hvor jeg siger tak til dig... Håber en dag at kunne gøre noget for dig. God weekend

  SvarSlet
 20. Hvis du har frø af den smukke røde lupin på billedet, bytter jeg gerne med frø af violet prydløg :-)
  Karen alias lugekonen, der går og pusler med lidt af hvert i sin lille kolonihave på Amager

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen. Nu har jeg været mine kasser igennem og har desværre ikke flere frø af den røde Lupin. Jeg ville ellers gerne have sendt til dig. Hvis du nu selv kan huske mig på det, kigger jeg gerne efter frø til dig, når Lupinerne i denne sæson går på hæld.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...