torsdag den 29. december 2011

Mærkeligt fænomen i haven, små roser og forkælelse

I juledagene da vi var på "rundtur" i haven opdagede min datter et mærkelig fænomen i børnehaven. Tænk sig der stod en sort akeleje med etiket fra planteskolen. Gad da vide hvordan den er havnet der. Tænk sig nu køber jeg planter og gemmer væk. Så har jeg altså fået købt nok tror jeg :)


Gik lige i haven og fik plantet den fine akeleje mellem mine nye lyserøde roser - Odyssey - så nu håber jeg da, at den trods det sene tidspunkt er tilfreds med boligen. Hmmm gad vide hvad det så var jeg plantede i sin tid mellem roserne. Det bliver spændende og se til foråret :)

Ved samme lejlighed fik jeg vandet og nusset alle mine fine små frø, som tak lader de så være med at skyde. Hmmm håber det kommer, de burde faktisk være på vej. Har fået så mange spændende frø fra mine søde blomstervenner, så jeg håber altså de kommer.


De grønne planter I kan se er mine buksbom, jeg er i gang med at lave og juleroser, jeg ikke har fået givet væk. Jeg havde så mange, så hver gang vi havde gæster skyndte jeg mig og høre, om de ikke ville have lidt juleroser med hjem.

Jeg er også begyndt og lave mine egne roser. Skulle jeg også gå hen og få held med det, skal jeg nok fortælle mere om, hvordan jeg gør. I øjeblikket har jeg gang i Ghita Nørby, Rhapsody in Blue og en lille opstammet rose, vi kom til at købe i Lidl og navn har den så heller ikke (engang imellem kommer vi altså til at lave et impulskøb og det var dette). De er alle efterhånden ved at have godt fat.


Og så blev jeg rigtig forkælet her i julen. Det er meget have-nørdet :) Se lige hvad jeg fik af mine kære. Hemmelig Haver af Claus Dalby og 1 års medlemsskab af Rosenselskabet, ja jeg er tosset med roser. Derudover fik jeg også 3 have DVD med engelske Geoff Hamilton. Jeg er godt nok forkælet.


16 kommentarer:

 1. Hej Lise Lotte
  Det var dejlige julegaver, du har fået. Og du er næsten rosoman, kan jeg forstå, spændende at du er ved at lave dine egne roser. Det vil jeg gerne høre mere om, hvis det lykkes.

  SvarSlet
 2. Det lyder spændende at du laver dine egne roser - som Lisbeths synes jeg, at det kunne være interessant at høre om :-)
  Og juleroserne er det frø du har samlet og sået? Så vidt jeg husker, så skulle de være mange år undervejs inden de blomstrer?
  Og dejlige julegaver. Der er jo underholdning til mange timer i det næste års tid - skønt :-)

  SvarSlet
 3. Kære Lisbeth. Ja jeg er i den grad rosoman. Syntes det er en pragtfuld blomst. Skal nok vende tilbage med hvordan man selv kan lave roserne. Syntes det er rigtig spændende, så håber det lykkes.

  Kære Susanne. Skal nok vende tilbage med roserne. Jeg lader simpelthen mine juleroser/påskeklokker smide frøene og når der kommer små planter "graver" jeg dem op og potter dem. Ja der kan gå 2-3 år før blomsterne kommer, men de er jo smukke grønne indtil det sker :)og det bliver spændende og se, hvilken blomst der kommer. Jeg har i haven både juleroser og påskeklokker. Påskeklokker i røde, næsten sorte og sart gul.

  SvarSlet
 4. Gode julegaver.
  Det bliver spændende at se om det lykkes for dig at lave dine egne roser. Ønsker dig held og lykke med det hele.

  SvarSlet
 5. Ku forestille mig at det var lidt af en overraskelse at finde sådan en hengemt potte :o)
  Mon ikke den kvitterer for at komme i jorden i stedet for en potte - det håber jeg for dig, for den er godt nok flot med den specielle farve :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 6. *Smil*. Det med akelejen, det kunne også være sket her :-D Og ja, det viser nok at vi køber/laver for mange planter ;-)
  Jeg laver også roser ind imellem. Det er sjovt. Så vidt jeg har forstået, kan de være lidt sartere, fordi de jo har ægte rod. Men mine lever i bedste velgående :-)
  Det var dejlige julegaver. Jeg fik også Hemmelige Haver :-)

  SvarSlet
 7. Dejlige have julegaver du har fået.

  Jeg vil også meget gerne høre om hvordan du formere roser.

  SvarSlet
 8. Kæer Landbohave. Tak for hilsen. Ja jeg håber også det lykkes med de roser, indtil nu går det fint.

  Kære Betina. Ja det er utroligt at man kan få købt for meget, men det har jeg jo helt klart. Jeg tør slet ikke fortælle, at jeg på et tidspunkt ledte efter den, for mente at jeg havde købt den :)

  Kære Hanne. Nej hvor spændende, at du også laver roser. Har godt hørt at de kan være lidt sarte, men hvis dine har det fint, så satser jeg på, at mine også klarer sig. Det er en godt måde og få flere roser på.

  Kære Gitte. Ja jeg har en rigtig sød familie, som gør alt hvad de kan for at glæde mig. Så jeg er heldig. Skal nok fortælle om roserne, det er faktisk ikke så svært. Siger jeg nu, men måske jeg bliver klogere :)

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 9. Hvor hyggeligt at støde på den lille akeleje, jeg er sikker på den er tilfreds med udplantningen. Havedvd'erne og medlemsskabet er da også guf, jeg bliver også mere og mere rosentosset, nu er jeg så småt ved at finde frem til hvad jeg bedst kan lide, problemet er bare der er så meget jeg godt kan li'!! ;o) Det bliver spændende at høre hvad der dukker op blandt dine roser, jeg syntes det er lidt svært at finde de rette makkere til dem.

  SvarSlet
 10. Det er altså dejligt at blive forkælet - og ikke mindst når det drejer sig om haveting :)
  Det bliver spændende at høre om dine roser.

  SvarSlet
 11. Kære Fru Friis. Ja jeg vil sige bliver man først bidt af en rose, så kan det godt tage over :) Det der med hvad der kommer op, jeg troede jeg havde fået lært at sætte mærker indtil jeg kunne huske, hvad jeg satte, men nej nej. Tror stadig jeg kan huske hvad jeg har plantet og bliver så lige overrasket hver gang. der dukker noget op.

  Kære Lene. Ja jeg er blevet rigtig forkælet. Og det er jeg meget meget glad for. Når nu haven er blevet min helt store passion.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 12. Hej Lise Lotte - jeg synes, det dejligt at du kan glemme din akeleje, for ser du, det kunne jeg også godt finde på!
  Så vil jeg håbe, at du får succes med at lave roser, for jeg ser frem til et spændende »foredrag« fra dig. Det må vi lære noget mere om.
  Rigtig glædelig nytår hvor jeg håber for dig, at din familie bliver ved med at forkæle dig.

  SvarSlet
 13. Sikke dejlige gaver, jeg vil også glæde mig til at høre mere om din rosenformering. Spændende bliver det at se hvad det er der kommer mellem dine roser.
  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 14. Kære Bente. Tak for de søde ord. Ja tænk sig den lille akeleje stod i min børnehave og grinede af mig. Alt imens jeg forærede andre planter væk jeg selv havde lavet. Godt Nytår til dig og dine.

  Kære Anne-Mette. Velkommen til min blog. Hvor hyggeligt, dejligt med nye blomstervenner. Der skal nok komme noget om roserne, tror andre også kunne have fornøjelsen af det. Rigtig godt Nytår til dig også.

  Mange hilsner herfra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 15. Hold da op, laver du juleroser industrielle mængder ligefrem - fantastisk. Egentlig tror jeg også at jeg har fåert flere juleroser end jeg selv har plantet, så de har nok selv formeret sig - oh, det må de sandelig også gerne.
  Jeg bliver ved med at støde ind i omtale af de DVD'er med Geoff Hamilton her på bloggen, jeg bliver vist nødt til at undersøge den sag nærmere :) :) :) Godt nytår.

  SvarSlet
 16. Kære Sussi. Nej jeg opdagede faktisk først om foråret alle de dejlige små planter, så de måtte op og i potter. Jeg måtte desværre også kassere mange, for der var virkelig mange. Og det var før min have-blog tid for ellers kunne jeg jo have givet dem væk her. Jeg holder meget af planten og glæder mig til at se, når de engang blomstrer, hvordan de så ser ud.

  Rigtig godt Nytår til dig og dine kære.

  Mange havehilsner fra
  Lise Lotte

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...