mandag den 6. august 2012

NEJ tagrender skal ikke sidde indvendigt :)

Her på vores lille matrikel er vi i gang med at samle drivhus. Er I klar over hvor mange dele sådan en fætter kommer i. MANGE siger jeg bare ...........rigtig rigtig mange. Kors et arbejde og få det på benene.

Det gør så heller ikke noget for logikken, at brugsforvirringen ikke er korrekt - som i f.eks. at have monteret døren med håndtag og man ikke kan lukke døren op. Ganske enkelt fordi den pind, der skal sidde inden i ligger i en pose med skruer til vinduerne :) Det var så ikke lige gået op for os. Om igen. Og det hjælper slet ikke, når der mangler skruer og man må hen til det gamle drivhus man har skilt af og "stjæle" skruer derfra. Eller når man er færdig med SKROGET og der så pludselig skulle have været sat skruer i taget klar til vinduerne, det var så ikke oplyst nogen steder. Det finder man ud af, når vinduerne ligesom ikke har noget og sidde fast i :):) Om igen....   ja ja tænker I måske, det kan man da tænke sig til. NEJ ikke når man aldrig har samlet drivhuse før. Det lille vi havde stod her, da vi kom.

Nå men vi købte drivhuset fordi jeg går sygemeldt og derfor ikke må holde ferie. Så i stedet investerede vi i et nyt stort drivhus på 12 m2. Skønt. Jeg var "holder" på endegavl og sider, da jeg fik sagt til mine kære mand om den kant, jeg holdt fast i virkelig skulle sidde indvendig og jeg syntes, at det så mærkeligt ud. Vi kunne så ikke samle det og efter lidt overtalelse lod vi drivhuset være og kiggede på brugsvejledningen. OG JEG SIGER BARE:  NEJ TAGRENDEN SKAL IKKE SIDDE INDVENDIGT, den skal sidde udvendigt. Hi hi om igen. Skille skille af og samle samle samle. Jøsses. Det kan mandens ferie såmænd sagtens gå med.

Her kommer vores nye drivhus, så langt som vi nu er kommet:

Glæder mig til det er helt færdigt og det kan indrettes. I den ene ende skal være hyggekrog og resten skal være almindeligt drivhus.

Vi fik forresten en god idé af vores lokale gartner. I stedet for kasser at tegne en ring rundt omkring en murerbalje på fliserne og derefter skære hul til den. Skær bunden uden af baljen og sæt den ned i hullet. Oveni sætter man en anden murerbalje ligeså stor, som den man har sat i hullet. Nu kan f.eks. tomatplanten stå nede i jorden i stedet for oppe i en kasse. Og når sæsonen er slut tages den yderste balje op og tømmes og renses og heri kan man så have vinterfølsomme knolde og lignende om vinteren, godt pakket ned i drivhuset.

Og så lige lidt billeder fra haven lige nu:

Blåhat

Drejeblomst

Hvid Floks

Mørkerød Hestemynte

 Lyserød Hestemynte

Lyserød Knopurt

Dobbelt Marguerite


Og så fandt jeg sørme denne lille fætter. Er det en Græshoppe og er det godt eller skidt :)
   


30 kommentarer:

 1. TILLYKKE med drivhuset - hvor bliver det lækkert for dig!
  Og hvor er det skønne skud af blomster du deler ud af i aften + grøn græshoppe! Herligt!

  Held og lykke med resten af samleriet og indretningen.

  KH & :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Tusinde tak. Ja jeg glæder mig. Vi samler stadig :) men vi hygger.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Det er noget samarbejdøvelse i er kommet på med det drivhus ;o), dejlige sommerbilleder du viser ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi. Ja det kan du tro, men det går fint. Vi kan stadig grine af det og det er ikke så tosset endda :)

   Mange sommerhilsner
   Lise Lotte

   Slet
 3. Smukke blomster du har her i august. Min pink Drejeblomst er endnu ikke i blomst. Har faktisk ikke set den i hvid før.
  Tillykke med drivhuset. I bliver enormt glade for det. God størrelse til både planter og hygge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt så forskelligt det er. Min lyserøde Drejeblomst er på retur :) det samme er den hvide.

   Ja i starten syntes jeg, at det så stort ud i vores lille have, men nu har jeg vænnet mig. Det bliver rigtig skønt for sådan en havetosse som mig.

   Mange sommerhilsner
   Lise Lotte

   Slet
 4. Tillykke med jeres dejlige nye drivhus :-) Det er en super ide med den murbalje.

  Dejlige blomster billeder. Den der dobbelt marguerite har jeg blevet lidt lun på, efter jeg har set den på en planteskole.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Ja jeg syntes, at ideen var så god at jeg ville dele. Jeg har nemlig mange Dahlia, så de skal være der i vinter + andre løg der kommer op.

   Den dobbelte Marguerite er utrolig smuk. Jeg købte desværre kun en og den breder sig meget meget langsomt. I år vi jeg prøve og se om den sætter frø som min enkelte Margueriter.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
 5. Tillykke med driverhuset. Jeg kan høre at det er meget godt det ikke er hjemme hos os det skal samles. Så ville jeg være alvorligt bekymret for mit ægteskab. Min mand HADER når der er noget der ikke passer sammen og jeg er sikker på at det hele var røget retur i en fart.... Så ja du kan nok tænkte at jeg er noget misundelig på dig, for jeg ønsker mig brændende et drivhus.

  Det var en god idé gartneren har givet jer, meget smart med baljerne. Hvor er din floks fin, jeg venter i spænding på at min skal springe ud.

  Fortsat god "fornøjelse" med drivhuset. Det bliver skønt når det er færdigt (og tagrenderne er monteret korrekt)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette. Tusinde tak. Ja det er lidt af en opgave siger jeg bare. Jeg tror lige i starten, at jeg gik lidt i sort, da jeg så hvor mange dele sådan en hus kommer i, men nu går det fint.

   Ja altså de tagrender, det var dagens sjov indfald. Men man kan stirre sig blind på så mange dele. Men vi kan heldigvis grine af det.

   Hvor ærgerligt at du ikke får et drivhus, når du nu brændende ønsker dig det. Jeg laver mange planter selv, så måske mit også skal bruges til og "ruge" nye planter ud.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Godaften Lise lotte.Er ked af du er sygemeldt. Jeres drivhus-byggeri er da godt nok en udfordring.Men når det står færdig
  og du har fået det indrettet,så er alle trængslerne glemt.
  Dejlige floks og drejeblomster du viser.God bedring og pøj pøj med huset Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Ja sådan tænker jeg også på det. Går sådan og smådrømmer lige nu. Og tak for de gode ønsker med helbreddet. Det er træls og gå sådan. Er hårdt ramt af en depression, men kæmper mig stille og roligt tilbage. Der hjælper haven utrolig meget på mig.

   Knus Lise Lotte

   Slet
 7. TAK, siger jeg bare.

  For et morsomt indlæg om drivhus-samlerens-genvordigheder. Det kunne være sket i enhver familie og sikkert mere end ét ægteskab kunne have været i potentiel fare.

  Men ikke hos jer, fornemmer jeg. I ender med at grine lidt ad det hele og så forfra igen. Det er stærkt! Men man skal også slå i bordet og stå fast, når det bliver klart at tagrenderne sidder indvendig :)

  Hvor bliver det dejligt med plads til både planter og hygge og tippet med murerbaljen er da noteret her hos mig.

  Fortsat held og lykke med det hele, Lise Lotte og tak for skønne billeder. Nu håber jeg ikke du er langvarigt syg, men snart er tilbage på pinden igen.

  Kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla. Ja TAK skal du have. Det er værre en et puslespil med flere tusinde brikker :) men vi griner og hygger og får god mad ind imellem og griner lidt mere. Så det går. Og vi har ikke noget vi skal nå, så før eller siden lykkes det :):)

   Jeg kæmper med en hårdnakket depression, men kæmper mig stille og roligt tilbage takket være min dejlige mand og prof. hjælp og derudover min have, som er helt uundværlig for mig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. God bedring med den:) Så meget desto mere er der jo god grund til at få sig et drivhus, hvor man kan sidde og hygge i, det er jo så vigtigt at få dejligt sollys når man er "nede".

   Slet
 8. Holder ægteskabet endnu :o) Puha jeg er glad for, at vores bliver opstillet, så skal vi da ikke knokle med det selv, for det lyder da som noget af en videnskab.
  Tak for opskriften med murerbaljen, det lyder ikke tosset, det må jeg lige vise Bent.
  Billederne er skønne, jeg har også den dobbelte margurit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja da selvfølgelig holder ægteskabet... vi kan heldigvis grine af det sammen. Holder lidt pauser med god mad og lidt flere grin, så det går. Men det varer år før jeg gør det igen :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 9. Tillykke med drivhuset.
  Uha, uha, husker tydeligt, alle de forhindringer vi mødte på vores vej, da vi satte drivhus op i vores gamle have.........
  Om et par år skal vi sikkert i gang igen, her hvor vi bor nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Ja der er lidt flere forhindringer end man umiddelbart skulle tro...altså det er jo bare et drivhus :):) Jamen god fornøjelse til jer, når I engang skal i gang igen. Vi venter år på at gøre det igen.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
 10. Nej et herligt projekt i har gang i. Stor lykke....når det er færdigt. Dejligt at der også bliver plads til en hyggekrog til de kølige aftener. Den med murerbaljen er da genial, og netop fordi man graver den ned, kan jeg forestille med, at der vil være frostfrit på bunden, så både knolde og følsomme planter kan opbevares der.
  Jeg må vist ind og kigge lidt på dine frø, for de der drejeblomster kunne jeg virkelig godt tænke mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja vi glæder os så meget til det er færdigt. Vi kan se for os, at vi sidder og nyder god mad og rødvin i stearinlysets skær :):) men det varer lige lidt endnu.

   Kig endelig, der er lidt og vælge imellem. Den hvide Drejeblomst er rigtig smuk.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 11. Det bliver da skønt når det er færdigt. Vores er på 11,5 kvm og der er også fint plads til et par stole og et bord samtidig med agurker, tomater og deslige. Skønt at sidde der og hygge, især på en regnvejrsdag. Håber du snart bliver frisk igen. Min mand klarede heldigvis selv at samle vores drivhus, men han havde lavet en lille fejl med fjedrene udvendigt, de skulle lige vendes om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte. Det lyder godt, så er der plads til alt det vi har tænkt os. Det er lidt svært, når man sidder og skal vælge, men vi tog det så stort vi kunne, så det stadig passede ind i vores have. Hihi tror der er mange der kender til det med at vende forkert. Det tager tid......gør det, men vi er på rette vej.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Tillykke med drivhuset - og hvis I stadigvæk er mand og kone efter dette - så er I et godt par :)
  Græshopper i den mængde er vist ikke skadelige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi. Jamen det er vi helt sikkert. Vi kan grine af det sammen, så det er fint. Men tror nok, at når vi er færdige, så er vi godt trætte af at samle drivhus :)

   Nej jeg blev helt overrasket over den lille fyr. Det er vist første gang jeg har oplevet den i haven.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 13. Hej Lise Lotte
  Hold da op, hvor har det været besværligt! Det starter skidt men ender godt :-) Jeg fik også mit drivhus da jeg var sygemeldt, og har bare været så glad for det. Også i vinterhalvåret, hvor man kan sidde i læ med stearinlys og nyde kaffen og se haven:-)
  Dejlige blomster i haven du viser.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose. Ja det er møj besværligt, men kampen værd. Ja vi har nemlig ikke en udestue, så det skal være både drivhus og udestue og vi glæder os til de lidt koldere måneder, hvor vi regner med også at kunne side der.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 14. Hej Lise Lotte
  Et stort tillykke med det nye drivhus. Det bliver flot, når det bliver færdigt. Sikke da en historie med brugsforvirringen. Minder lidt om situationen her i vinters da vi havde købt en ny seng med tilhørende natborde. Godt at I bare kan grine af det.

  SvarSlet
 15. Hej May. Tusinde tak. Ja det er lidt af en oplevelse, men det hjælper på det. Det er altså utroligt, at brugsvejledninger skal være mere vildledende end vejledende. Så er det næsten lige meget hvad det er man køber :) Nu kan vi heldigvis se en ende på det.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 16. Det er da noget af en opgave, I er startet på med det drivhus. Godt, at I kan grine sammen ad fejlene. Jeg er nu sikker på, at det nok skal ende godt, og at I vil få stor glæde af det.
  Dejlige stauder, du viser. Den fyldte marguerite er skøn.
  Hilsen Christel

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...