tirsdag den 29. maj 2012

De små i haven

Jeg har efter en tur med kameraet opdaget, at jeg har en del planter. Faktisk så mange, at jeg ikke aner, hvor jeg skal gøre af alle de planter, jeg er ved at lave :) Næste år skal jeg absolut ikke have gang i så mange, som i år.

I dag skal I se lidt af mine små planter:

Blåøje - som for øvrigt også findes i hvid
Jeg burde have den også, men den er desværre ikke dukket op endnu.

Campanunela - Elisabeth

Gudeblomst

Nellikerod

Primula

Etageprimula- Bulleyana

Rosenprimula

Storkenæb - Patricia

Og så lige lidt af et kiks. Jeg "pralede" af at have fået fat i en fantastisk smuk lyserød Lupin "Blossom".

Nu er den sprunget ud og den ser sådan her ud:

JEPS - den er blå

Har haft fat i planteskolen og det er en fejl. Hun havde fået blå lupiner fra sin leverandør og ikke de lyserøde, hun havde bestilt. Jeg blev altså noget mærkelig, da jeg så den udsprunget.  På den igen.

Må I have en rigtig god dag derude35 kommentarer:

 1. Kære Lise Lotte
  Det samme her :o) jeg kalder min for blåssum, ha ha. Marlene er meget ked af det, men hun kan jo heller ikke gøre for det. I øvrigt mener jeg også, den er blå, men der påstås, at den er lilla, så jeg er glad for, at du skriver den er blå. Jeg har nemlig sendt et billede af den til Marlene :o)

  Bortset fra det er det skønne billeder af skønne blomster du viser. Det er måske ligefrem godt, at meget af det blev til tomater i stedet for blomsterplanter :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Nu hedder min også Blåssum :):) hi hi. Jeg købte min hos Stovby Stauder, som åbenbart ligesom Marlene fik forkert levering. Hmm gad vide om de går hen og bliver lyserøde.

   Altså Lisbeth - jeg har priklet omkring 400 planter. Hjælp. Jeg må holde mig i skindet næste år og i år må jeg så prøve om jeg kan finde nogen og glæde.

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. Ja, jeg kan så tilføje, at vi har fået fra samme producent (vi har snakket sammen om dette), der igen var ved at sælge mig dem i år, men hvor jeg blev ved med at rykke for svar om, at de skulle være 100% sikre på, at det var de rigtige, de leverede. Jeg fik svar i sidste uge, at de desværre ikke kan garantere, at det er de rigtige, de leverer, da de har set moderplanten blomstre, og den er IKKE rigtig! Jeg har naturligvis annulleret min ordre, så nul Blossom til næste år.

   Det er rigtigt ærgerligt, og det er meget sjældent, der laves fejl, når planter er meristemformerede (produceres i et laboratorium), men det sker. Der vil altid være en staude eller to hvert år, der er forkerte, når man bestiller så mange, som jeg/vi gør. Det kan - desværre - ikke undgås.

   Den, I har fået, er 'Persian Slipper'.

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Kære Marlene. Ja det er jo hvad der sker. Det er I helt uden skyld i, kan bare håbe, at den rigtige kommer engang. Jeg må lære og holde af den blå :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Sikke et sjovt tema, L-L. Og hvor har du mange yndigheder i din have. Min lupin er også lige på spring. Min er blå med vilje, men har sået duftlupiner "pink javelin" som jeg glæder mig vildt til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne. Den må jeg prøve og google og se hvordan den ser ud. Havde blå i forvejen og har frøformeret jeg ved ikke hvor mange blå, men den får nu alligevel lov og blive:)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Skønne billeder du viser og den er SMUK den "blåssum"!
  Ønsker dig en dejlig uge!

  KH Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja nu hedder den også Blåssum i min have. Den går nok hen og bliver en kæledægge.

   Også en skøn uge til dig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. Den lille blåøjede skønhed kender jeg slet ikke. Smuk er den! Ja og du har jo rigtigt mange små skønheder Lise Lotte!
  Har lupiner det ikke med at skifte farve efter jordbundsforholdene. Det synes jeg, at jeg har hørt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ved faktisk ikke om de kan skifte farve. Denne her er en staude og burde jo ikke gøre det, men jeg har da lov og håbe :):)

   Ja Blåje er bare så smuk og så lille, at jeg hvert årt skal tage mig i agt for ikke og luge den væk, når den starter op. Hmmm måske det er det, der er sket for den hvide.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Hvor har du mange små fine skønheder i haven ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Ja det er med at passe på dem.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 6. Hej Lise Lotte.alle de små yndigheder du disker op med.Er lidt varm på rosenprimulaen,den er da bare for kær.Og 400 planter?der er jo til hele vejen.Jeg har lige købt en kridhvid lupin.er spændt på om den lever op til farven.Hilsen Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Hyggeligt du er her. Jeg har ledt efter din blog, men nu kan jeg da finde dig :)

   Den Rosenprimula er altså også smuk. Det var da øv du ikke fik en af min hvide lupiner på Samsø.

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. hej igen dejligt at du nu har fundet min blog.er der andre der har samme problem med at finde mig? jette

   Slet
  3. Hej igen Jette. Jamen ved ikke hvad der skete, blev ved med at få en mærkelig side op og kunne slet ikke komme på din blog. Det er jeg kommet nu og har tilmeldt mig som læser.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. ....åh så mange skønheder Liselotte - det er lige til at falde i svime over :0) Kan forstå skuffelsen - men den blålillaudgave ser nu også ganske fin ud ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja nu er den her sådan lidt på trods, så nu får den lov og blive, det ender nok med at jeg bliver helt glad for den.

   Knus Lise Lotte

   Slet
 8. Hej Lise Lotte - det fortsætter åbenbart med narrestreger i din have :) Blåssum, ha-ha den er god. Hvad mon jeg skal kalde mine to rosa, som jeg har plantet i mit nye HVIDE bed... Men du har mange små skønheder. 400 planter er mange - man kan altid tage en stak med som værtindegave. Vi har også haft gang i rigtigt meget og jeg plantede i pinsen omkring 70 små stedmoderblomster ud og en masse andet (hvidt).

  ha' en god aften.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Ja det gør de - narrestregerne. Men man vænner sig til :) gør man. Hold da helt op - 70 stedmoderblomster, ja så mange har jeg da ikke af dem. Har overvejet det med værtindegaver, men kender ikke så mange, der er så havetosset som mig. De ser nærmest på mig som om jeg er tosset - og det jeg altså IKKE:):)

   Ha en god aften og uge.
   Knus Lise Lotte

   Slet
 9. Skønne billeder af dine smukke planter.
  Hvor er din Blåøje dog fin. Den kender jeg slet ikke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den er jeg også glad for, den er simpelthen så smuk.

   Kan du have en god uge.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 10. Hej Lise Lotte,
  Din Campanula i rosa er fin og enorm stor. Er det en staude?
  Dejlige billeder også af den smukke "blåssom"

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne. Ja min Campanula er en staude og den er hurtigvoksende. Den er næsten som en bunddække. Ja skønt navn hende Lisbeth har døbt vores "lyserøde" lupiner.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 11. Hvor er de søde de små. Jeg købte også en lyserød Lupin sidste år (vist ikke en særlig sort med eget navn, men den VAR lyserød) - senere på sæsonen kom der et par blå blomster!!!! - men I år er de tre blomster der har farve, lyserøde - det er spændende hvad der sker i løbet af sommeren, hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Hmmm måske jeg skulle køb en blå, den bliver vel så lyserød - hi hi. Nej pyt jeg leder bare igen. Jeg har både hvide og mørkerøde, så hvem ved hvad der sker.

   Jeg har stiklingeformeret min lyserøde Hortensia og den blev BLÅ - det er ikke helt nemt - vel.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Kære LIse Lotte
  Det er nogle rigtig skønne planter du har, ikke typer vi ser så mange af i blogland;) Jeg kender ikke blåøje, men den er virkelig yndig.
  Der er vidst flere staudegartnere der er blevet snydt med Blossom så vidt jeg kan se rundt omkring - det er unægtelig en anden farve end forventet.
  Jeg er også blevet overrasket over at de hvide primula som jeg har købt frø til og sået nu står i mit hvide bed og er lilla og at den hvide jakobsstige også er blå - den blev så flyttet igår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Hi hi ser ud som om, at der sker lidt smuttere engang imellem. Har lige opdaget den skønneste etageprimula jeg selv har sået af mine frø. Den skulle være orange, men har den "mærkeligste" røde farve med et gult øje. Smuk.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 13. Godt nok synes jeg, at jeg har mange - men du slår mig med et par længder. Mon du kunne tage nogle med på et plantebyttemarked og få andre skønheder for dem, som du har for meget. Der er jo også Facebookgruppen; 'plante bytte centralen', hvis du er på FB da.
  De er meget søde alle de planter, som du viser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke så mange plantebyttemarkeder her omkring og er medlem på FB, men det er jo efterhånden dyrt og få sendt planter rundt. Men måske, når de er lidt større, at der alligevel er nogle, der gerne vil have planter.

   Ha´ en god dag.
   Kh Lise Lotte

   Slet
 14. Hej Lise Lotte. Tænk at man kan have for mange planter! Men hvor er de søde, jeg håber du finder plads. Hvor er det ærgeligt med din lupin, jeg købte også tre, men de er ikke så langt fremme endnu, bliver helt nervøs for om de også er blå!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte. Ja det er altså utroligt, men jeg har for mange til min lille have eller måske kan jeg bare ikke se for mig, hvor de skulle stå henne.

   Håber da dine er lyserøde, men min er nu også meget pæn, men lyserød er den altså ikke.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 15. Øv, det er altid trist med fejlleverancer - men det er stadig en lupin.....min yndlingsblomst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja øv men det er jo hvad der sker. Har mange lupiner i min have, syntes de er så dejlige i buketter og en smuk blomst. Så jeg manglede lige den lyserøde :):)

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 16. Åhhh skønne blomster fra din have :)
  Jeg har lige præcis i dag købt en blåøje... den står med små knopper, så tak fordi jeg her kan se hvordan den ser ud i fuldt flor :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...