torsdag den 10. maj 2012

Når Solhatten dufter af tomater

Jeg har jo rundt omkring på jeres fortræffelige blogge kunne læse, at det godt kan være svært, at lykkes med at så Solhatte.

Se det forstår jeg jo SLET ikke - der er da ikke noget nemmere :)

Stolt har jeg været over, at mine Solhatte bare myldrede op og hvor har jeg priklet. Her sidste gang syntes jeg nu godt nok, at de duftede lige vel meget af TOMATER. Hmmmmmm måske fordi de også er tomater.

Døm selv:Dette er de sidste frølinger, jeg har priklet, som bare myldrede op alle sammen i en stor klump. Stort arbejde med at dele dem og prikle dem ud i en større potte. Og det var i dette meget seriøse arbejde, at jeg pludselig syntes, at de duftede lige vel meget af tomater - altså af Solhatte frølinger og være.

Her er et eksemplar af tidligere frølinger, som nu er kommet lidt længere. Ja jeg troede faktisk lidt på, at disse var grønne Solhatte, som jeg har i haven og stolt var jeg. Måske jeg skulle lære lidt om hvordan kimplanter af de forskellige stauder ser ud :):)
Altså nu kan jeg godt se, at de ligner tomater temmelig meget.

Hvis I nu også  - ligesom mig - undrer jeg over, hvordan det kan lade sig gøre, især når jeg kun bruger så- og priklejord og de små starter livet i min lukkede børnehave, ja så kommer forklaringen her:

Jeg "beklagede" min nød til min kære mand i aftes og tror I ikke, at han storgrinede. Når nu sandheden skulle frem, så syntes han altså, at hans brugte jord med resterne af gamle tomater (frø) fra drivhuset ikke skulle gå tabt. Så i et ubevogtet øjeblik havde han smidt jorden i mine kasser med Så- og priklejord.

SÅ TROR DA POKKKER jeg får tomater i stedet for Solhatte. Sådan ca. 20-30 stk frilandstomater. Det må det da blive, for de har stået ude i al slags vejr. Seje tomater. Til gengæld er min frølinger af røde og grønne Solhatte ikke kommet op.

Det skal så siges, at jeg får en masse hvide Solhatte - eller det tror jeg i hvert fald - indtil det modsatte bliver bevist.

Hmmm gad vide hvor mange tomater det kan blive til?

54 kommentarer:

 1. Haha jeg er helt flad af grin :D Det gør han nok ikke igen. Solhat har smalle aflange blade med spids :o) Og de lugter ikke af tomat :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det tror jeg heller ikke han gør. Og for det ikke skal være løgn kan jeg se, at flere af mine andre frølinger, der er på vej, gud hjælpe mig også er tomater:)

   Måske jeg lige skulle tjekke de Solhatte jeg stadig tror er Solhatte.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Ha ha god historie, spændende hvordan tomaterne bliver, men sejlivede er de da.
  Jeg har lidt solhattefrø til overs, hvis du mangler. De kommer villigt synes jeg, så hvis du vil kan du få et hovede med hjem. Jeg har med vilje ikke kappet det, fordi de var villige til at komme op. Det har stået ude hele vinteren, det dur. Dem jeg tog i efteråret ville ikke gro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ih jeg vil da gerne have sådan et Solhatte-hoved og hold det endelig langt væk fra min kære mand :) Ja jeg er i tvivl om jeg skal kassere alle de tomater eller de skal have en chance, nu de kæmper så bravt :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
  2. Det er en aftale Lise Lotte, så kan du jo tage et par tomatplanter med til mig, så er du da fri for dem :o)
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  3. Kære Lisbeth. Det gør jeg gerne :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Go historie :O)
  Men jeg er enig. Frøsåning af solhat er nemt. Jeg sår i marts inde og har god spiring. Ikke noget med kulde og slæbe frem og tilbage her :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har så ikke held med det alligevel - til gengæld har jeg tomater:) Syntes måske også ved eftertanke, at det gik lige lovlig nemt :)

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
  2. Måske dukker der solhatte op imellem tomaterne. De spire ikke så hurtigt som tomater :O)

   Slet
  3. Så skal jeg måske bare lade resten være og se om de kommer op, de var ellers på vej ud. Prøver lige og være lidt tålmodig.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 4. He-he... jeg kan lige se manden for mig, - og egentlig godt forstå hans lattermildhed!! Måske du skulle google opskrifter på syltning, tørring m.m. af tomater... ;o)
  Tak for en herlig historie på en regnvejrsdag :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du kan da også tro, han hyggede sig, ja jeg forstå det ikke, men han gør det vist ikke igen :)

   Måske jeg skulle sætte tomatplanterne ud på fortorvet til fri afbenyttelse, så er det da ikke helt forgæves.

   Mange hilsner Lise Lotte

   Slet
 5. Haha - sådan kan det gå med "for mange" kokke :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er vi så 2 kokke, den ene klogere end den anden:)

   Ha´ en skøn dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 6. Det var dog ærgerligt når du sådan har gået og glædet dig men samtidigt en sjov historie. Op på hesten igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige i det samme var jeg også lidt rynken i ansigtet, men lidt sjovt er det nu alligevel. Men jeg ærger mig da over alle de Solhatte, der ikke er Solhatte.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 7. Det var da en god griner vi lige fik der.
  Du må prøve igen.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margrethe. Ja der er ikke andet for. Vil så gerne have mange Solhatte i haven, de er jo lidt halvdyre og købe, så mente det her var måden at gøre det på.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Fin historie. Jeg lader bare solhattene så sig selv i haven og flytter så lidt rundt med småplanterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Ja det ville jeg også gerne, men af 2 grunde gemmer jeg frøene i stedet for. For det første er der en her i huset der er sød til at hakke ukrudt væk og der smutter de fleste. Og for det 2. så har jeg jo helt klart svært ved at se, hvad det er hvad:)

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 9. Skøn historie - herligt med humor! Ja ja så må du i gang igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja der er vist ikke andet for. Men tomater i staudebedet er altså ikke nær så smukt som Solhatte

   Kh Lise Lotte

   Slet
 10. Så skulle da pokker også - skøn historie, der trækker på smilebåndet :).
  Jeg har også sået forskellige solhatte i år, og ikke en eneste kom op - surt show. Jeg tror altså det er svært!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene. Ja altså det er surt. Havde godt nok glædet med til et staudebed med mange mange Solhatte. Men må jo nok erkende, at det slog en anelse fejl.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 11. Tak for et godt grin - Det var lige sådan en sjov fortælling jeg havde brug for - den hev humøret godt op på sådan en grå træt regnvejrsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja velbekomme da. Sådan lidt på afstand kan jeg da også more mig over det, men jeg var altså lidt stram-tandet, da jeg opdaget, at jeg priklede tomatplanter.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 12. Så har man da hørt det med ;o) det er en af de bedre, det kommer han sikkert til at høre for i mange år ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os bare sige, at jeg har noget jeg kan trække på, når der er brug for det :):) men altså der sker altså ting og sager her på matriklen. Vi er god for en historie nu og da.


   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 13. Åh din stakkel. Jeg kan godt forstå at du rynkede brynene lidt. Men jeg synes nu også at det er en lidt sjov historie :-)
  Så længe han holder 'nallerne' fra din så jord for eftertiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi ja det er altså ikke sådan lige til, altså at få ham til at holde nalderne væk. Han er ligeså havetosset som mig, så vi kæmper lidt om rettighederne.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 14. Hahaha jamen du må indrømme at din mand har bidraget til den glæde du følte da dine "solhatte" myldrede op, men jeg ville gerne have været en flue på væggen da det gik op for dig at det var tomatplanter:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja sådan kan man jo også se på. Jeg var glad, da jeg så alle mine "Solhatte" og meget stolt. Tænk sig jeg troede lige et øjeblik jeg kunne den kunst at lykkes med Solhatte.

   Tror altså også, at det skulle have været med i skjult kamera, da jeg opdagede det:)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 15. hi hi sikke en fin historie. Af det jeg har sået i år er der kommet en plane der ligner en brændenælde og en plante der ligner en gulerod....det var altså ikke det jeg såede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Hvor er jeg glad for det ikke kun er mig, der får "mærkelige" planter. Så ved jeg ikke hvad der er bedst - gulerødder eller tomater. Hi hi hvor sjovt.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 16. Ja sådan kan det gå, når man får for mange hjælpere. Måske kan du glæde venner og bekendte, som ikke har nået at plante tomater i haven endnu. Skulle høsten blive meget stor, kan de modne tomater fryses hele ned og bruges i gryderetter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May. Ja og her i huset er vi to om at være havetosser, så der er liv og glade dage. Og det er nu ikke altid vi er helt enige. Men fremover holder mor her øje med jordkasserne :)

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 17. h ha, et er da en sød lille anekdote, som I nok vil hentyde til nogle gange i jeres fremtidige liv sammen, du og din mand.

  De frø jeg fik af dig er der nogle enkelte, der har spiret. De er bitte små, men de ER der. Og jeg glæder mig til at kunne udplante særlige L-L-planter i mit sydvendte bed!

  Det er noget af det gode ved at bytte frø! (Især når det virkelig VAR purpursolhatte, for tomater har jeg nok af jvf. mit sidste indlæg) ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen søde Marianne. Hvor er det dejligt, at det er lykkes for dig med "mine" frø. Og nej tomatfrø er det ikke......det troede jeg heller ikke jeg havde på matriklen......:) mine frø er uden for min kære mands rækkevide.

   Ha´ en skøn dag - her er dagen startet med voldsom regn igen.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 18. Altså det var en af de gode... sådan nogle historier sku vi ha nogle flere af :oD
  Eller - det er jo faktisk ikke sjovt for dig der står med så mange tomatplanter, men alligevel :o)
  Jeg kan lige se for mig hvordan du må ha set ud i hovedet, da din mand kom med 'afsløringen'... he he ;o)

  Ha en go aften....

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Bettina. Jeg tror faktisk, at jeg kunne være god for flere af de historier. Hi hi. Og jeg kan love dig jeg blev mærkelig i hovedet, da jeg opdagede, at det var tomater jeg var i gang med at prikle :) men sjovt er det nu også.

   Ha´ en skøn dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 19. Det er simpelthen for sjovt :o)) Status på valmuefrøene fra dig er forresten forrygende :o) Det bliver nok det vildeste skue :o)Bare din mand ikke også har sendt lidt tomat-frø med der :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke - altså et godt grin kan vi jo ikke få for mange af. Deler gerne ud :)

   Dejligt og høre om valmuerne - og det er ikke tomater - det bliver da et syn, når de springer ud.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 20. Haha!!
  Det kunne ikke ske her - eller, så ville det være mig selv der genbrugte. Hader at smide noget ud, der kan bruges, så din mand får en positiv tanke fra mig......
  Men du får også en medlidende tanke, det er så spændende at følge sine små frø udvikle sig og man engagerer sig på et højere plan. Har selv næret en brændenælde, der nåede at blive priklet, før den afslørede sig..... Og så blev den vist døren!!! Tror der er mere næringsværdi i dine tomater end i en enkelt brændenælde!
  Hjemmelavede henkogte(flåede) tomater er lækre at have i kolonialierummet!!! Dr.dk har en dejlig opskrift fra Camilla Plum.
  Håber I er forsonede!!! ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså heller ikke tosset og genbruge, men måske ikke jord med gamle tomater/frø :):) til gengæld har det da regnet så meget i nat, så nu er det ikke engang sikkert af tomaterne overlever.

   Jeg var også så stolt over, at min Gudeblomst-frø også så ud til at spire, det er så også en tomat :) det begynder at blive lidt småspændende.

   Godt jeg har så sød en mand, så han er forlængst tilgivet.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 21. Ha ha , en skøn historie! Tak fordi du delte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja velbekomme. Der skal være plads til et grin engang imellem :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 22. Ha ha jeg kan godt forstå du lurede lidt ! De har det da også med at blande sig de mænd ;-). Super sjov historie.
  God Weekend
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita. Ja nu må jeg lige til at holde lidt øje med ham,når jeg slipper ham løs i haven. Hvad kan det dog ikke ende med.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 23. *SMILER* - skøn skøn fortælling - men dog ærgeligt at det ikke blev til solhatte ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja og jeg der er så vild med Solhatte, håber jeg får bare lidt ud af det, men indtil nu er det kun tomater :)

   Knus Lise Lotte

   Slet
 24. Jamen, det var da en god ide - den er altså ikke altid så nemt med den havehjælp;-)

  Jeg håber, du får Solhatte alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør jeg også. Kan godt grine af det nu, men blev lidt stram, da jeg opdagede det. Hver gang der kommer noget op i mine frølinger tror jeg, at det er tomater. Syntes alt ligner tomater lige nu :)

   Ha´ en skøn dag.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...