onsdag den 17. oktober 2012

Så er der gang i såningen- og nej det er ikke tomater

eller leverpostej.

Jeg har nemlig opdaget, at det er forholdsvis billigt og købt folie-leverpostej bakker og bruge dem til at så i......i hvert fald når de er på tilbud. Så der er købt ind....masser. Og det passer så slet ikke med hvad jeg havde lovet mig selv. Ingen såning i år eller foråret - jeg har ikke plads. Nå men det lykkes mig så og glemme det.
 
 

Børnehaven er fyldt op og nu er jeg i gang med hylderne i plantetariet. Især Solhatte er på programmet, for jeg ved ikke hvilken gang. I år får jeg IKKE tomater i stedet for, har nemlig selv købt så- og priklejord og skyndt mig og så inden der var en vis mand, der kom brugt tomatjord i mine kasser :) Jeg vil nemlig gerne bare een gang kunne sige, at jeg kan så Solhatte med succes. Der hvide, grønne, røde og orange i flere udgaver.
 
Marmelade - Solhat
 
Derudover Akelejer i grønne og chokolade, storkenæb, stjerneskærm, bronzeblad, porcelæns-ærenpris, passionsblomst, kvan og sikkert flere godbider, som jeg ikke lige kan huske. I år har jeg dog husket og sætte skilte ved det hele. Måtte erkende sidste år, at jeg ikke kan huske hvad jeg har sået :)
 
 
Mange af frøene har jeg fået af søde havevenner og lidt er købt, så nu kan foråret bare komme, jeg er klar. Så klar at jeg kan lave andet end at så. Det er næsten overstået nu. Hvis det altså lykkes.
 
Jeg har også fået planter af jer og de står også i kærlig pleje og kommer sig efter turen med PostDanmark, men de skal inden længe ud i bedene og være stærke til vinteren.
 
I dag skinner solen her. Vejret er så smukt og det nydes også herinde:
 
Drivhus - nu med massagebriks.

Det er ikke færdigt, men vi er blevet enige om, at det kan vente til dårligere vejr og til foråret. Det er meningen, at der skal et gitter op til det bagerste og der skal jeg så have klatreplanter...måske Clemtais. Altså hvis jeg kan få den til at gro. Jeg har noget med Clematis. De går ud næsten inden jeg får dem i jorden.
 
 

28 kommentarer:

 1. Kære Lise Lotte
  Med sådan et fint drivhus med massagebænk, så kan de slet ikke lade være med at gro, altså dine clematisser. Held og lykke med dem og med dine fine såprojekter. Det med drivbænken ser smart ud, jeg håber solhattene og det andet kommer op, mon ikke vi hører om det. Denne gang har du sat en fin stopper for Arnes tomatsåning :) God idé.
  Kh
  Lisbeth
  Forresten ser det hyggeligt ud i jeres drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja jeg er begyndt og kigge Clematis ud til drivhuset og gerne en der dufter. Arne bliver holdt langt væk...men vi griner stadig lidt af det. Drivbænken er lavet så jeg skåner ryggen, det er jo smart :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Hvor ser der dejligt ud i drivhuset. Det er rigtigt hyggelige møbler I har derinde.
  Og hold da op, en masse såning, når man tænker på at du ikke skulle så :-D
  Du få noget af en børnehave at holde styr på til foråret, men plantebørn er jo så skønne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne. Ja jeg håber da, at jeg får planebørn, de driller mig lidt de Solhatte :) Det er jo det, jeg skulle slet ikke så, men kan så heller ikke lade være. Det er ren terapi og jeg kan jo altid glæde nogen med planter.

   Møblerne har jeg fundet på nettet hvor der var gode tilbud.

   Kh og knus
   Lise Lotte

   Slet
 3. Hvor ser der hyggeligt ud i dit drivhus, det er rart med en bænk at kunne ligge på;)
  Det er vidst meget godt at vi glemmer hvad vi lovede os selv for et år siden, især når det drejer sig om såning - ellers blev der vidst ikke solgt mange frø......
  Jeg har dog lært at såning af stauder ikke er mig - kun dem der selvsår sig derude kan trives her og jeg gider ikke prøve andet mere.
  God fornøjelse med alle dine;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Ja jeg fandt ud af at jeg ville have en "sofa" og så tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne købe en massagebriks - 2 ting i 1.

   Det er så heller ikke alle jeg lykkes med at så, men for mig er det ligeså meget terapi. Så kan jeg jo altid forære lidt væk.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. Flittig-lise må man sige, håber du har held med dine solhatte. Det er lidt en trøst at jeg ikke er den eneste der har Clematis-besvær, men vi prøver da bare igen - ik os ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi. Ja altså de "dumme" Clematis. Jeg syntes de er så skønne, men gror her i haven...nej da, men vi giver ikke op vi to. Vi prøver igen :):)

   Og tænk sig hvis Solhattene lykkes, så skal jeg måske se mig om efter nye hjem til dem, for så får jeg godt nok mange.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 5. Kære Lise Lotte! Hvor bliver det spændende at følge med i din have med alle de skønne blomster du laver. Hvor vidunderlig en plet du har der i drivhuset, det oser af atmosfære og hygge!
  KH Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe :) Jeg kan godt fortælle dig, at vi nyder vores drivhus. Der er så stille og man sidder midt i haven, slapper helt af og nyder det. Bare stilhed og natur. Vi er ikke helt færdige, men ting tager tid, det når vi nok :)

   Kh og knus
   Lise Lotte

   Slet
 6. Hej Lise-Lotte,
  Det bliver en fest med alle de stauder.
  Det skal nok blive til mange plantebørn.
  Har selv sået solhatte med succes.
  I år prøver jeg også den grønne.
  Clematis skal langt ned med roden og gerne være i skygge med "fødderne". De fleste elsker sol og vand. Jeg har varierende succes med dem. Nogle gange tror jeg de dør og så kommer de året efter. Du bør kunne få dem til at gro hos dig også. Flittige havekvinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne. Ja hvis alle stauder kommer, så bliver der fest. Jeg er begyndt at sætte nogle af dem ud på fortorvet og forære væk. Af en eller anden grund, så er jeg vist den eneste havegale her i området, for der er ikke rift om dem. Så må de tilbage igen.

   Jeg bliver ved med at prøve de Clematis, det må for pokker da kunne lykkes :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 7. Godaften Lise Lotte.Hvor ser der bare dejligt ud i dit drivhus.
  Og du kan sagtens få en clematis til at gro derinde.
  Prøv at se nogle af mine indlæg.Så kan du se min multi
  blue.Den er plantet direkte i jorden,og den blomstre to
  gange om året.
  Jeg har købt en billig stålreol i Ikea,som kan stå lige
  inden for døren.Den er rigtig god til at opbevare alt
  det man sår.
  Håber du kan bruge mine råd.Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Jette. Jeg må ind og finde dine indlæg. Der må være noget jeg gør helt forkert. Jeg har tænkt lidt i hylder, man kan sætte op på "væggen" i drivhuset til mine mest sarte frøplanter. Den ene halvdel af drivhuset er mandens og der skal være tomater m.m. så der skal være plads til det hele :)

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 8. Kære Lise Lotte
  Hvor blev jeg bare så glad, da jeg tømte postkasse og så det fede brev fra dig! Tusinde tak, det er virkelig nogle blomster jeg ser frem til at nyde i min have :-)
  Jeg tror, jeg venter med at så til foråret selvom jeg kan se du ikke kan styre dig ;) og allerede er i gang. Er det en stor fordel at så nu?
  Plantetariet er meget smart til formålet. Jeg vil holde øje med kasserede vinduer fremover :)
  Man ser rigtig for sig, at I sidder og nyder haven med lys, plaider og varme drikke fra det nye dejlige drivhus. Hvor er det bare super hyggeligt :-)
  Knus
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose. Velbekomme. Det bliver spændende med alle de frø vi sådan har sendt rundt. Det er sjovt og man kan ikke lade være med at sende en tanke til dem, man har fået frø af, når man lykkes og planterne kommer op. Jeg sår det nu, som jeg ved skal have frost for at komme igang - ja og så måske lidt mere. Tænker lidt at sådan gør naturen, og så kan jeg gøre andre ting til foråret end at så.

   Vi nyder rigtig meget drivhuset - frokost, varme drikke, massage, sol, varme og regnvejr. Naturen er lige udenfor og der er så stille, når man sidder derude.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 9. Tusind tak for frø, der er en sending på vej til dig også, så jeg håber du har et par leverpostejsbakker tilovers ;-) Bliver spændende at se, hvor meget der overlever. Det er sjovt at lave planter på den måde, og jeg tænker da altid på giveren, når jeg i min have ser forskellige blomsterbørn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja velbekomme. Håber du får rigtig mange skønne grønne Solhatte. Og at du er bedre til det end mig.

   Jeg sender også lige glade tanker afsted, når jeg ser mine blomsterbørn. Det er simpelthen så hyggeligt.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 10. Hold da op hvor du har været flittig. Jeg får aldrig gjort alvor af at så ret meget. Højest hvad jeg har plads til i diverse vindueskarme om foråret. Det er en fin mistbænk I har fået lavet, det ser ud til at den har en god arbejdshøjde. Jeres dejlige nye drivhus er blevet rigtig hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May. Ja ikke, jeg går helt i min egen verden, når jeg går i haven. Ren terapi. Min mistbænk er jeg rigtig glad for, så kan jeg passe lidt på min ryg. "Problemet" opstår først når jeg ikke kan begrænse mig og skal finde andre steder til de kære blomsterbørn.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 11. Jeg kan da godt forstå, at du ikke har kunnet dy dig for at så. Sikke mange dejlige planter, du får næste år. Held og lykke med solhattene.
  Hvor er jeres drivhus blevet flot. Det må være dejligt at sidde derude - eller endnu bedre: at ligge på briksen og få en gang velværemassage. Nøj :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Cristel. Ja jeg kender åbenbart ikke begrænsningens magt. Kommer jeg først i gang er jeg ikke til at stoppe. Det er så heller ikke alle jeg lykkes med som f.eks. Solhatte. I år har de bare og komme op. Har fået så mange flotte af søde havevenner:) Jeg har i det hele taget fået mange spændende frø af jer, så jeg håber, at de kommer op.

   Det var også helt med vilje, at det blev den slags "sofa" jeg købte. Ligge der og få massage og høre fuglene udenfor, blæsten eller regnen på ruden. Det er ren velvære.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 12. Absolut et dejligt projekt du har gang i med din børnehaven. Man har en mening til man ......osv..:0)
  Hvor er dit drivhus dog blevet dejligt, og indrettet så I kan sidde der og hygge på en regnvejrsdag eller en blæsevejrsdag. Hyggeligt med massagebriks til at tage en slapper på! Det er nogle fine klinker I har valgt til belægning i drivhuset!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja og jeg skifter åbenbart hurtigt mening. Men jeg hygger mig jo med det, så det er helt fint.

   Vi nyder det drivhus, nok noget af det bedste vi længe har investeret i. Især for sådan nogle havetosser som os. Klinkerne er Arne´s fortjeneste. Jeg syntes nok at almindelige fliser fint kunne gøre det ud for gulv. Han insisterede kraftigt på de gule og nu er jeg glad for det. Det er perfekt, når vi gerne vil bruge det til et velvære drivhus7udestue med skønne ting omkring os.

   Knus Lise Lotte

   Slet
 13. Hej Bente.

  Er lettere drivhus-misundelig af natur:0) - især når jeg læser om alle de vidunderlige frø-kuvøser der så er plads til...

  Men har ikke plads i haven på nuværende tidspunkt, så må nøjes med at glædes over dine og andre haveelskeres herligheder!

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 14. Hej Katinka

  Kan godt forstå du er lidt misundelig og gerne vil have et drivhus selv. Det er også skønt. Det håber jeg kommer en dag :)

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 15. Hold da fast hvor du er gået i frø stadie :O) dejligt med drivhus til hygge og gavn. Jeg har også meget fornøjelse ud af mit og bruger også de billige zinkreoler fra Ikea( hyllis hedder de) og man vender bare hylderne forkert så har man vandingbakker oven i købet.
  mange plantebørns hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du altså nok sige. Og jeg skulle ellers slet ikke...men kan så heller ikke lade være. Jeg må lige kigge de zinkreoler efter, det lyder smart.

   Kh Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...