onsdag den 31. oktober 2012

De dejlige Primula - forårets blomst

Jeg har forelsket mig lidt i de små Primula. Det er en skøn forårsbebuder og findes i mange forskellige typer og farver.

De fleste Primula hos mig er startet som frø i min børnehave. De er utrolig nemme og man får rigtig mange, hvis det er det, man gerne vil. Ellers kan man jo glæde andre med lidt af børnene.

Her kommer lidt af mine Etageprimula. Den sidste er et "mislykket" frøprojekt af en orange, men den er velkommen. Det er lidt sjovt, når de også falder udenfor.

Min Hulkravet Kodriver, den er så smuk i den sarte gule.


Rosenprimula. Den er utrolig smuk


Kæmpe Kugle Primula. Den hvide er helt ustyrlig, den vokser fantastisk hurtigt og meget nem og dele.En af de små Primula, som vi køber i supermarkeder m.m. Har dem i forskellige farver .......takket være min mand, som sniger sig ud og planter dem, når de er færdige i stuen :) I øjeblikket har jeg en skrigende blå der blomstrer. De er godt nok seje de Primula.


Primula med mørkt løv og flotte lilla blomster, som jeg desværre ikke nåede og få taget et billede af inden den var færdig.Ha´ en dejlig dag derude. Håber på lidt havevejr. Vi har været heldige her de sidste par dage.


30 kommentarer:

 1. Primula er også på min frøliste hvert eneste år. Det eneste "problem" er, at de er så spire- og grovillige, at man ender alt for store mængder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Ja man får rigtig mange Primula børn, men det er kun dejligt. Jeg forærer væk og sætter nogle på vores fortorv, så kan man bare tage en, når man går forbi.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 2. Så flotte og så mange fine farger du har.
  Jeg viste ikke at de er lette å frøså , ja ja da vet jeg det til neste år.

  Ha en fin dag . Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit. De er MEGET nemme og frøså, så det kan du roligt springe ud i. Det er skønt om foråret, når de kigger frem.

   Også en dejlig dag til dig.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Ja du har dag rigtig mange fine primulaer Lise Lotte, jeg vidste heller ikke, man kunne frøså dem. Jeg har også en del, som er plantet ud efter at have været inde en uges tid, meget mere holder de ikke inde hos mig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. De er utrolig nemme, noget af det første jeg havde succes med:) De står heller ikke længe hos mig, men så lister Arne ud og planter dem. De har det med at komme op de mærkeligste steder og i farver, der ikke helt passer ind. Så må de jo bare holde flyttedag. Den ene planter, den anden flytter :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 4. sikken flot udvalg du har :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim. Tak skal du have. Jeg vil gerne have mange forårsblomster, jeg trænger til blomster, når foråret kommer. Og der den perfekt.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
 5. Hej Lise Lotte.Smukke primula du viser.Er især vild med rosenprimulaen...den er da smuk.
  Jeg viste heller ikke at man kunne så dem.Har også kun dem man køber.
  Men heldigvis lærer vi hele tiden noget nyt.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Rosenprimula er så smuk. Den har en speciel farve, som er lidt svær og vise på foto.

   Ha´en rigtig god dag, vi håber det bliver lidt havevejr i dag.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet
 6. Kære Lise Lotte
  Hvor blev jeg glad, da jeg så dit indlæg, da jeg også er vild med dem :)Dejligt at de er så nemme at få til at spire og gro. Det startede for mig med kodriveren og nu har jeg bestemt at jeg vil så og plante mange i mit nye nordvestvendte bed. Tror du ikke de vil trives der? Bare der er fugtig og rig muld?
  Jeg så Albinus Frø's nyhedsbrev forleden med salg af mange forskellige primula til rimmelige frøpriser. Jeg er også vild med Aurikler men de forekommer lidt mere besværlige at passe, så de venter jeg lidt med.
  Indendørs har jeg Streptocarpus som for mig minder mig meget om primulaen. Hvis du ikke har dem, kan jeg sende dig et stykke blad - mere skal der nemlig ikke til for at formere den. Bare ned i noget pottemuld og så sætter den rødder!
  Knus
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose. Altså mine Primula står overalt - både sol og halvskygge - tør og vådt, de er så taknemmelige. Det er også en af goderne ved dem. Min kære mand havde plantet en frygtelig blå Primula, og jeg havde bare hevet den op - fy da - og en måned efter fandt jeg den under en anden plante ovenpå jorden og den levede stadig og var endda begyndt og blomstre igen - i oktober. Så nu har den fået siden egen lille plads i haven. Sådan en livsvilje må da belønnes.

   Jeg vil da rigtig gerne prøve den Streptocarpus. Lyder spændende. Jeg er desværre ikke så god til stueplanter som haveplanter, men jeg er gået i træning :)

   Knus og ha´ en dejlig dag
   Lise Lotte

   Slet
  2. Hej igen Lise Lotte
   Jeg får sendt lidt blad af en pink og hvid til dig.
   Knus Rose

   Slet
 7. Jeg har også fråsået primula i år, men ellers er det min haveveninde som har sået for mig så fik en hel spand frøbørn her i foråret, så de skal nok blomstre alle sammen til næste år, det bliver skønt.
  Vi ( havekredsen) skal afholde et foredrag om primula til marts, så lur lige om der ikke komme lidt mere med hjem :O)
  Men du har da mange skønne og forskellige, så spændende hvad jeg kan vise næste år, de må gerne ligne dine.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle. Nej lyder det spændende med det foredrag. Jeg faldt tilfældigvis om Primula-klubben på nettet og bestilte frø der. Man kan godt blive lidt bidt af det. Det er en skøn forårsbebuder.

   Håber du får rigtig man Primula børn til foråret.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Rosenprimulaen er meget smuk. Jeg har også den gule hulkravet kodriver og den er så skøn om foråret. Ellers har jeg en lav lilla som også blomstrer længe. Kugleprimula har jeg, men den etageprimula ville jeg gerne prøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også meget smuk Rosenprimula´en. Den er jeg meget glad for. Og min gule Kodriver smuttede med mig hjem fra en tur. Den må rigtig gerne brede sig her.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 9. Superflotte fotos af primula, jeg er ret vild med billed no 2 , den gule er rigtig flot, desværre er de lidt vanskelige her i vores klima, men måske i en potte , et skygget sted!
  Ha en god dag
  Jan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan. Tusinde tak. Det var faktisk også den jeg faldt pladask for, så nu tager det om sig. Ja måske der er lidt for varmt hos dig, men omvendt er de jo nemme og få til at gro. De skal bare have vand vand vand når det bliver for varmt :)

   Også en god dag til dig.

   Mange havehilsner
   Lise Lotte

   Slet
 10. Ja, hvem kan stå for disse skønne primulaer, jeg bliver helt i forårshumør:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja ikke, der er da ikke noget skønnere end forårshumør. Det er nu vi skal gå og glæde os til alt det, der kommer lige om lidt.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 11. Primula er også en af mine yndlinge :o)
  Jeg har en del efterhånden i forskellige farver. Et par enkelte kugleprimula, ellers er det de almindelige, og ja så lige en pudeprimula også :o) De er et festfyrværkeri i foråret, og uanset hvor meget de visner ned i løbet af sommeren, så kommer de igen for fuld kraft... en rigtig glad blomst :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Betinna. Pudeprimula - se der er noget, jeg straks skal have undersøgt. Og du har ret - et godt udtryk - en rigtig glad blomst. Det vil jeg tænke på, når jeg ser dem igen til foråret.

   Ha´ en dejlig dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Primula har vist ikke været så højtprioriteret hos mig, de er nærmest en selvfølge, noget der har været der altid. Det er "supermarkedvarianten" der står hos mig og som kan flyttes og deles i det uendelige. Sidste vinter vandt jeg dog en etageprimula og den skabte fornyet interesse. Dine kugleprimula ser også søde ud og den med det mørke løv er jo nærmest et "must" at få op under neglene... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Fru Friis. Jeg havde også engang det sådan. Primula var noget man fik i nakken i supermarkedet, hvis man var heldig. Men efter jeg har fået øje på de andre typer, er jeg blevet lidt tosset med dem. Glade blomster, som en af de andre udtrykte det.

   Og ja den orange er bare så smuk. Ikke en nem farve og vise på foto, men den bliver så skøn og den blomstrer længe. Omkring 40-50 cm høj.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 13. Hej. Jeg har ikke det store kendskab til primulaer, men har dog sidste år plantet kæmpeprimulaer sammen med lodden løvefod og det syntes jeg, fungerede godt. Jeg har også købt en pose frø her i efteråret på nogle primulaer, hvor blomsten er raketformet. Dem skal jeg så og plante ud under æbletræet og frugttræet. Jeg synes, dit indlæg var spændende og det var nogle meget smukke eksemplarer du viste af primulaerne. Jeg får helt lyst til at prøve med nogle flere i haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte. Hov der sagde du noget. Primula og Løvefod. Ej hvor godt. Man får mange gode idéer herinde. Tak for det. Den der raket Primula har jeg forresten også, den kan du glæde dig til. Den er så flot.

   De lidt anderledes Primula syntes jeg også er skønne, så prøv endelig. Du får hurtigt mange af dem :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 14. PS. Jeg glemte lige at rose den orange primula, den syntes jeg altså også er SKØN... :o)

  SvarSlet
 15. Tænk så mange forskellige primulaer, du har.Jeg har ikke haft held med dem, men jeg har et par enkelte kugleprimulaer, hvis de da er overlevet siden sidste forår? Det kan godt være, jeg skulle tænke lidt mere over dem, de er jo smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente. Ja dem er jeg åbenbart god til. De gror, så jeg ved ikke hvad og jeg deler og flytter rundt, så det er en lyst. Og frøsår dem så det er en lyst :) Det er jo med at forfølge lykken, når man kan. Og de er så skønne, når de kigger frem til foråret.

   Knus
   Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...