søndag den 29. april 2012

Blossom-lyserød Lupin


Faldt for denne skønhed hos Claus Dalby, men syntes det var lidt besværligt og bestille den hjem fra udlandet, så jagten gik på nettet for at finde den her i Danmark. Det kan altså være lidt farligt og læse med hos Claus Dalby, det er ikke småting man skal ud og skaffe sig :)

Og pokker om ikke den stort set var i "min baghave" nemlig hos Stovby Stauder, hvorfra jeg også har lånt billedet. Så jeg kunne bestille og selv hente den, se det var jo noget billigere og lidt nemmere. Nu håber jeg så bare den finder sig til rette her.

Som jeg tidligere har fortalt er jeg vild med lupiner, så også den gule her var jeg heldig og finde hos en anden planteskole.

Billet lånt fra nettet

Derudover har jeg mørkerøde, blå og hvide. Og så må det vist være slut med det. Mange lupiner er patenteret også Blossom, så dem skal man huske og "beholde" i egen have :)

29 kommentarer:

 1. Det er da bare en skøn sart lyserød farve, som lupinen har:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja er det ikke. Jeg faldt pladask for den og endelig lykkes det og finde den. Så nu må vi se hvordan den kommer til at se ud, når den blomstrer.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 2. Jeg er blevet helt vild for også at få nogle lupiner i haven, efter at have set så mange skønne rundt på diverse blogs. lupin Blossom er da bare så skøn, glæder mig til at se den blomstre ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi. Det kan jeg godt forstå du er, man får altså mange gode ideer herinde i blogland. Troede heller ikke jeg skulle blive så glad for lupiner, men de nye farver er smukke.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 3. Der er også kommet så mange fine sarte farver i lupiner! Tidligere var de altid meget gule lilla eller røde. Den lyserøde er meget fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Den lyserøde her passede lige til min lille terasse med roser, storkenæb og hestemynte i rosa nyancer.

   Mine små pelargonier klarer den fint. I øjeblikket bliver de fragtet ud og ind alt efter vejret, så de vænner sig :)

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
  2. Godt min blomsterbørn har fundet en god plantemor. De er da faldet til, kan jeg høre.
   Jeg er nu begyndt at sætte mine udenfor.
   Nu kommer der vel ikke frost mere?

   Slet
 4. Det lyder helt skønt. Dejligt når det er nemt. Det er det, jeg siger. Det BEHØVER ikke at være svært alt sammen.

  Jeg selv har sået Pink Javelin, duftlupin. Glæder mig sådan!

  Åh, kunne godt tænke mig at besøge din have en dag, Lise Lotte. En gang i livet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære søde Marianne. Ja det er altså rart med lidt succes, så kan man pludselig noget mere. Det er jo ikke alt her der går lige som konen havde tænkt sig:)

   Ja jeg har nu bare en lille have til mit lille dukkehus, men engang Marianne skal du ned og se herlighederne. Det ville da være skønt :)

   Knus Lise Lotte

   Slet
 5. Hvor er den smuk, Lise Lotte. Den kan jeg godt forstå du er glad for. Jeg glæder mig til at se dine billeder af den senere!
  Ønsker dig en dejlig uge!

  KH Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja det er frygteligt som det smitter her i blogland. Men det er rigtig hyggeligt og hende her passer så fint hos mig.

   Også en dejlig uge til dig :)

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Kjempe flotte lupiner! Den gule var veldig flott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har tænkt mig at den skal stå i mit hvide bed, når jeg får det ordnet. Lige nu er det et frygteligt rod, så den står og venter på og komme i jorden.

   Ha´ en god uge.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 7. Kære Lise Lotte
  Jeg købte Blossum sidste år hos Marlene Staudefeen, jeg glæder mig meget til den kommer i blomst. Den gule har jeg også, den er vist købt hos Staudestedet, tror jeg. Jeg har også en blå og har haft en flot rød, men den gik til.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Jeg har simpelthen ledt rigtig længe efter den gule. Åbenbart ikke en lupin der sådan findes på disse breddegrader, men nu lykkes det sammen med den lyserøde. Gad vide om de røde er af en anden slags, mine gik også til. Plantede nye sidste år så er spændt på om de kommer igen.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 8. Også jeg har en forkærlighed for lupiner. Her er det særlig den lysegule der er i høj kurs. Jeg har den ikke endnu, men MÅ bare have den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen den lysegule er også smuk. Min skulle gerne passes ind i mit hvide bed. Skal lige gøre mig lidt overvejelser først, lige nu er der ikke særlig meget styr på det bed.

   Mange hilsner Lise Lotte

   Slet
 9. åh en yndig lille lyserød prinsesse. Jeg købte en lyserød sidste år - ikke sååå lyserød som din, men lyserød, dog - da de næste blomster sprang ud, var de blå - snyyyyyydt igen, jeg er spændt på hvad farve den har i år :) :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Altså hvis nu min også bliver blå. det er da lidt spændende, men det er altså øv og blive snydt. Håber din bliver lyserød i år :):)

   Jeg havde også en anden lidt mærkelig lyserød, andet år var den halvt lyserød halvt gul, det blev den altså ikke kønnere af :)

   Hilsen Lise Lotte

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 10. åh... jeg husker godt da CD viste Blossom og andre lupinskønheder på sin blog og vi allesammen faldt helt i svime over dem og én skrev om en engelsk planteskole, at de var blevet bombarderet med forespørgsler på denne lupin. Hi-hi - ja, der er mange ting, man skal ha'. Den er super smuk og dejligt for dig at du fik den hjem i din have også.

  Vi har frøsået en hel massse blandede lupiner sidste år, så nu er jeg spændt på at se farverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Ja det var også der min interesse startede, men syntes altså lige at det blev dyrt nok fra England, så jeg har ledt. Og tænk sig så var den lige i nærheden. Altså engang imellem er man da heldig.

   Spændende hvilke farver der kommer imellem din. Jeg har frøsået hvide, mørkerøde og blå, men det betyder jo ikke at de også får de farver.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 11. Den er bestemt meget smuk, tillykke med den :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak - nu er jeg spændt på om den holder farven. Sussi fortalte, at hendes lyserøde blev blå andet år:):)

   Mange hilsner og ha´ en god uge.

   Lise Lotte

   Slet
 12. Åhh den er bare fin.. Skøn sart farve den har. Håber at den vil få det godt hjemme hos dig! :-)

  SvarSlet
 13. Heldige dig :O Jeg er helt pjattet med Blossom, ville SÅ gerne have den i min have....suk men jeg må vente....:o( En skønne dag skal jeg nok få fingrene i den :o)

  SvarSlet
 14. Årh hvor er de smukke dine lupiner! Især den lyserøde er da helt vidunderlig, godt du fandt den:-)

  SvarSlet
 15. Hvor er de dog smukke.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 16. Hej.
  Nu håber jeg at du får mail når der er kommentarer på gamle indlæg.
  Blev din Blossom nogensinde lyserød. Min blev blå :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne. Nej min blev også blå - og en grim en af slagsen - med hvidt i. Jeg klagede min nød til Stovby Stauder, hvor jeg havde købt den. Fik lov og beholde min "flotte" lupin og købe nyt i stedet for og endda med rabat. Så det er helt ok. Men jeg leder stadig efter Blossom. Så hvis du eller andre finder den vil jeg fluks skynde mig og købe den.

   Kan du have en god uge Hanne.

   Rigtig mange gode tanker til dig.

   Knus
   Lise Lotte :)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...