mandag den 27. februar 2012

Den er godt nok grim ....men måske netop derfor kan jeg lide den

Jeg taler om Rudbeckia - Black Beauty

Billedet lånt fra nettet

Var lige et smut i Bilka. Jeg måtte jo ind og se hvad Claus Dalby nu havde fundet på til os:) Ak og ve...........der smuttede lige en hel del i kurven og jeg gjorde næsten intet for det. Frø til sommerblomster i alle farverne, det var altså kun meningen, at jeg skulle have den ene. Og så også lige en Gladiolus "Fidelio", den så bare så smuk ud, som den lå der og kiggede på mig. Gad vide hvor jeg skal så/plante alt det :) jeg lærer det nok aldrig.

Og da de, uvist af hvilken årsag, havde valgt at stille Dalby godterne i et hjørne var jeg desværre tvunget til at skulle forbi alle de andre plantestativer. Suk - måske derfor de havde gjort det. Så der røg mere i kurven. Hvid Løjtnanthjerte, hvid Fresia og så denne grimrian Rudbeckia "Black Beauty". Men har lidt på fornemmelsen at den snyder mig.

Jeg glæder mig i hvert fald til at se, når den engang kommer op. Det vil sige, den skal jo lige i jorden først, men det varer nok ikke så længe, nu hvor foråret så småt er på vej.

 

33 kommentarer:

 1. Jeg ser den som spændende og speciel og slet ikke grim.
  Ha' en dejlig uge! Men mange gode have drømme!
  Obs: Det bliver op til 12g. i denne uge = Skønt!

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe. Ja det håber jeg også jeg kommer til:):) men det skal såmænd ikke forbavse mig om jeg kommer til at holde af den.

   Hvor bliver det skønt hvis vi når op på de varmegrader. Det er lige noget jeg kan bruge.

   Fortsat god dag og uge til dig.

   Knus Lise Lotte

   Slet
 2. TILLYKKE......den er supr flot - og du fortryder ikke - det er jeg sikker på - jeg købte "green wizard" sidste år der ligner den du har fundet.......den er smuk på sin egen måde og passer ind over alt ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak - jeg tror på dig. Du ved vist ikke så lidt om solhatte:):) Har været inde og kigge på din Green Wizard og den er godt nok smuk. Håber min falder lidt der henad. Tror måske nok jeg faldt lidt for den fordi den var så anderledes og sort.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 3. Jeg synes også den er flot, den kan jo passe med alt, så det fortryder du nok ikke. Gisp jeg skal i Bilka på torsdag, det ender da helt galt. Godt jeg ikke har ret lang tid :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Jeg glæder mig også til at se den live. Den ender nu nok med at overraske mig.

   Rigtig god tur til Bilka. Tag nu en af de selvkørende vogne, så du kan have det hele med ud. Jeg siger dig, fristelserne står i kø :)

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 4. den kunne jeg også godt falde for :) den er da ganske nydelig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim. Tror næsten I er ved og få mig til at tro på det. Det var da også bare fordi den ser sort ud, tror jeg, at jeg faldt for den. Spændende når den blomstrer om den så også er flot.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet
 5. Den er nu slet ikke så grim. Sammen med andre blomster tror jeg den bliver super flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helena. Ja tror også den bliver god, jeg kan bare godt lige have lidt svært ved og finde ud af og sætte planter sammen. Derfor bruger jeg også en anelse tid på at flytte rundt og flytte rundt. Men jeg lærer det vel en dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 6. Ja jeg synes jo ikke den er grim. Elsker grønne farver.... Tillykke med den og alt det andet der hoppede op i kurven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja det er altså frygtelig som de planter kan hoppe rundt. Jeg må prøve og styre udenom, har ikke plads til det hele.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 7. den er speciel men, meget pænere i virkligheden end på et foto:) God fornøjelse med den og alle de andre planter der røg i kurven:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gine.

   Det lyder altså godt, så vil jeg glæde mig til at se den. Har lidt svært lige nu ved og se hvor jeg dog skal plante den, men det kommer nok :)

   Mange hilsner Lise Lotte

   Slet
 8. Super flott staude som gjør seg veldig godt i hagen!

  Ha en fin kveld. Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi. Ja tror den bliver flot. Lidt spændende og se.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 9. Den er i hvert fald speciel. Jeg glæder mig til at se billeder af den til sommer. Har du en plan for, hvad du vil sætte sammen med den?
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina. Ja ser du, det er jo så det der er lidt øvelsen i at købe sådan en mærkelig plante. Ved ikke lige hvor jeg skal plante den.

   Vh Lise Lotte

   Slet
 10. Grim??? Nej overhovedet ikke, jeg synes den er meget speciel - på den gode måde :o)
  Uhh det er farligt at ta i Bilka for tiden kan jeg forstå... har hørt om flere der har været udsat for det samme som dig ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina. Tror I har fået mig overbevist om, at den måske ikke er så tosset. Nu skal jeg bare finde ud af hvor jeg skal plante den.

   Ja jeg kan godt sige dig, der er mange lækkerier i Bilka i øjeblikket. Uhha siger jeg bare.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 11. Ej, hvor sjovt. Jeg var i A-Z(Bilka uden fødevarer). Her faldt jeg også for hvid Gladiolus og hvid Fresia. Jeg beherskede mig og holdt mig til den Cremefarvede have fra Claus Dalby. Det er jo mit første år som frøformerer. Faldt også for en Paper pot maker fra Secrets du potager..... dog uden at den røg med i kurven.
  God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. kiggede lige igen....
   Det var ikke Gladiolus, men Løjtnantshjerte, jeg endte med at vælge ud. Men Gladiolus var med i opløbet!

   Slet
  2. Løjtnantshjerte er også så smuk. Jeg kom sørme også til at købe en hvid. Har haft den før, men den er gået til. Så må hellere sætte mig bedre ind i, hvordan den skal plantes.

   Ja de der Paper Pot Maker havde jeg også lige i hænderne, men købte dem heller ikke. Jeg har så mange andre potter jeg kan bruge.

   Ha´ en rigtig god dag.

   Kh Lise Lotte

   Slet
 12. Jeg syntes det ser spændende ud :o) Vis endelig billeder, når det hele blomstrer :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skal jeg nok. Kan jo høre at der er flere herinde, der kender den og den skulle være smuk. Så jeg glæder mig til at se den:)

   Ha´ en rigtig god dag

   Kh Lise Lotte

   Slet
 13. Jeg købte rudbeckia black beaty på havemesse i Malmö sidste år. Den er super flot og speciel. Den bliver du glad for :-))

  SvarSlet
 14. Hej Ina. Hvor det lyder godt, for jeg må nok sige, at billedet ikke gør den ret. Nu glæder jeg mig til at se den. Skal bare lige have løst "problemet" med, hvor den skal stå.

  Ha´ en rigtig god dag.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 15. Kære Liselotte,

  tillykke med din sorte skønhed:o) Jeg synes den er pragtfuld. Nu er jeg forelsket IGEN:o)

  Uha, Bilka lokker og pengepungen brokker. Det dersens kastanjehegn bliver ved at spøge i hvoedet af mig.

  Hav en dejlig dag.

  Kærlige hilsner og tanker

  SvarSlet
 16. Kære Tante Grøn

  Ja det er altså frygteligt som man kan blive FORELSKET. Og jeg skulle slet slet ikke have den. Det er da også kun fordi Claus Dalby lokker :):) med alle de goder.

  Jeg er også helt tosset med det kastanjehegn, men jeg aner simpelthen ikke lige hvor jeg skulle stille det. Det er måske værd og tænke over man skulle jo nødig gå glip af en god handel.

  Også en rigtig dejlig dag til dig.

  Kærlig hilsner fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 17. Var også i Bilka i søndags, men der var ingen glasklokker, øv - Gladiolusposerne fristede voldsomt - og også de mørke liljer.... men jeg købte kun en potte narcisser

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Ja så skal du da ikke have skyld for at have købt helt Bilka. Det kan jeg nok ikke helt prale med. Kan slet ikke klare alle de hylder usanset om det Bilka eller plantecentre e.lign.

   Ha´ en rigtig god dag, her ser det ud som det smukkeste forår banker på.

   Hilsen Lise Lotte

   Slet
 18. Ja lidt speciel må man nok sige den er, men i rette sammenhæng skal den nok blive en pryd:) Åh ja, jeg må også bekende at jeg har været i Bilka et par gange og rive ned fra hylderne - bl.a. også de skønne Løjtnantshjerter som jeg absolut må have flere af i haven både de hvide og de røde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Ja speciel er den, men er vist lige ved og syntes den kunne blive køn, vi må se. Løjtnantshjerter er også så smukke, jeg har problemer med de hvide, de vil ikke så gerne bo her. Men nu prøver jeg lige igen. Jeg må nok hellere lige sætte mig lidt mere ind i plantens liv inden jeg sætter den ud i haven.

   Også en rigtig dejlig forårsdag til dag......inden frosten åben bart sætter ind igen.

   Når nu frosten (hvis den kommer) er forbi har jeg tænkt mig og grave lidt af den hjertegræs op til dig. Jeg vil nemlig ikke sende til op til en weekend.

   Mange hilsner
   Lise Lotte

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...